Fred Matić: Ne znam tko je Tomislav Sokol. On je anonimus u Europskom parlamentu

Vijesti 13. ruj 202311:51 3 komentara

Europarlamentarac Fred Matić komentirao je u N1 Studiju uživo govor Ursule von der Leyen i aktualnosti na hrvatskoj političkoj sceni.

“Zadovoljan sam što je Ursula von der Leyen nakon aktualne teme ruske agresije na Ukrajinu spomenula upravo teme kojima se ja bavim u Europskom parlamentu, a to su rodna ravsnopravnost i prava žena. Izrijekom je rekla da ne, znači ne, usvajanje uredbe o sprječavanju nasilja nad ženama, o silovanju, sve stvari o kojima smo mi govorili”, rekao je europarlamentarac Predrag Fred Matić.

On kaže kako je na taj način, uz temu Rezolucije o obnovi prirode, Ursula von der Leyen “opalila pljusku svojoj političkoj grupaciji i predsjedniku s kojim se očito bori za neke stvari”.

“Red pohvala, red izazova koji su pred Europom. Spomenula je i proširenje EU-a. Nama koji smo na rubu EU-a to itekako odgovara. Očekujem da zemlje Zapadnog Balkana u okolini Ukrajine i Rusije što prije uđu u Europsku Uniju. Došle su joj u glavu neke stvari o kojima se prije nije pričalo, ruska agresija je ubrzala proces ulaska pojedinih zemalja u EU”, rekao je pa je dodao: “Bilo je nas 27 koji smo razgovarali o sankcijama prema Rusiji, ali nije bilo baš 27 kad smo razgovarali o covidu pa smo imali različite pristupe pandemiji. Zbog toga smo imali previše ljudskih žrtava. Nadam se da će neka kvalificirana većina moći donijetti odluku koju će onda i ostali poštivati”.

Također, na činjenicu što se prije njega u program N1 televizije javio europarlamentarac Tomislav Sokol, Fred Matić je rekao: “Ne znam tko je Tomislav Sokol. On je anonimus u Europskom parlamentu. Njegove riječi ne vrijede ni doma sa ženom i djecom kad o tom raspravlja”.

Dotaknuo se i predstojećih izbora u Hrvatskoj.

“Mi ćemo se na kraju u Hrvatskoj opet svesti na Ustaše i Partizane jer dalje od toga ne vidimo. Ja se držim svojih tema, ne mogu temama pokriti cijeli svijet, to može možda samo Andrej Plenković“, rekao je.

Za kraj je komentirao i što misli o izjavi Kolinde Grabar Kitarović o hibridnom djelovanju Rusa.

“Moramo se sjetiti riječi Kolinde Grabar Kitarović o satima i danima dubokoumnih razgovora sa svojim prijateljem Vladimirom Putinom pa ne vjerujem da je napravio nešto protiv nje. Mislim da sam ipak bliži onim izjavam na društvenim mrežama da sad znamo otkud potječe votka”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare