Fuchs: Visoka razina cijepljenih jedini način da škole ostanu do kraja otvorene

Vijesti 03. ruj 202113:06 > 13:18 0 komentara
N1

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poručio je u petak kako je sve spremno za početak nove školske godine, da "sva djeca idu u školu" te da su dane jasne upute o postupanju za sprečavanje zaraze koronavirusom i da ih je Ministarstvo objavilo u suradnji sa HZJZ-om.

Učenici pozitivni na koronavirus ostaju kod kuće dok ne prebole bolest, a ostali idu u školu, održavaju propisanu distancu i ne moraju nositi maske, rekao je Fuchs, uoči ponedjeljka, 6. rujna, kada počinje nova školska godina.

Što se tiče kretanja hodnicima, vožnje javnim prijevozom i školskim autobusima, učenici moraju imati maske i sve skupa je olabavljeno u segmentima gdje smo zaključili da nije imalo prevelikog utjecaja na širenje zaraze, pojasnio je Fuchs u izjavi novinarima u Ministarstvu. “Prema tome, ne vidim da nešto nije spremno, dane su i detaljne upute ravnateljima  s raznim varijantama i uvijek nam se mogu javiti i tražiti savjet”, dodao je.

Upitan o cijepljenju zaposlenih u sustavu obrazovanja, ministar je potvrdio da ostaje sve kao i do sada, te pozvao sve koji to još nisu učinili da se cijepe.

Sada smo na oko 60 posto cijepljenih u gimnazijama, u visokom obrazovanju na oko 72 posto, a najbolja procijepljenost je u znanstvenim institucijama i institutima – gotovo 80 posto, rekao je ministar, najavivši da će se nastojati održati razina procijepljenosti nešto iznad prosjeka opće populacije.

To je jedini način da škole ostanu do kraja otvorene, poručio je ministar Fuchs.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!