Furlan: Preko 80 posto policajaca u RH nema utvrđenu zdravstvenu sposobnost

Vijesti 10. lip 202210:34 > 10:38 3 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog društva medicine rada Tomislav Furlan uoči sjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora dao je izjavu.

Govoreći o novom zakonu i ispitivanjima zdravstvenih sposobnosti vozača Tomislav Furlan je rekao:

VEZANE VIJESTI

“Nijedno mišljenje, nijedan prijedlog medicinske struke nije usvojeno u prijedlogu zakona. Sadašnji prijedlozi su pendrek zakon u kojem je pendrek preseljen u ruke liječnika što je sramotno. To je zato jer je MUP nesposoban za poboljšanje sigurnosti na cestama i ovo je korak iz očaja.”

“Ne samo da se zadire u prava pacijenata, nego i ustavna prava, ono na rad koje je zajamčeno svakom građaninu RH jer se ograničava dostupnost radnih mjesta jer se ove odredbe o privremenoj sposobnosti odnose se i na profersionalne vozače. Apsurdno je da nije prihvaćen ni prijedlog označavanja lijekova”, dodao je.

“Zaposlenici MUP-a se usprokos odredbama važećih pravilnika decenijama nalaze van zdravstvenog nadzora. Usuđujem se reći da preko 80% policajaca u RH nema utvrđenu zdravstvenu sposobnost jer se o tome trebaju brinuti samo dva tima u Domu zdravlja MUP-a što je daleko ispod potrebnog broja. To je tako jer je MUP van nadzora Državnog inspektorata, djeluje sam za sebe i odraz nije samo nebriga za vlastite zaposlenike, prijedlog ovog Zakona je nebriga za građane RH”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare