Gaća: Skandalozna je Sabina izjava da ga SDP treba zaštititi, pa nismo mafija

Vijesti 28. sij 202113:31 > 13:50 1 komentar
biljana gaća
N1

SDP-ova Biljana Gaća u N1 Studiju uživo komentirala je situaciju u Vukovaru gdje je Gradski odbor predložio Željka Sabu kao kandidata za gradonačelnika.

“Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku i smatra da Željko Sabo ne može biti kandidat. Ne zbog osobnih animoziteta, već zbog prijašnjih afera i sudskog procesa koji se sad vodi protiv njega. Ako SDP želi biti konkurencija HDZ-u, onda moramo biti čisti kao suza i pokazati da ilegalnim radnjama u SDP-u nema mjesta”, rekla je Biljana Gaća i komentirala što se sad može učiniti:

VEZANE VIJESTI

“Mi smo dali rok da se očituju, ponudili mogućnost da kandidiraju nekog drugog. No, gradska je ogranizacija jučer izglasala podršku Sabi. Danas ćemo imati Predsjedništvo, ne bih htjela prejudicirati odluku, no prema dosadašnjim razgovorima Predsjedništvo odluku neće podržati.

Prema statutu može se rasputistiti tijelo gradske orgranizacije SDP-a Vukovar, a za to je potreban Glavni odbor. Kad se raspuste tijela, Predsjedništvo imenuje povjerenika/icu i prema tome se dalje djeluje. Nema puno opcija jer nas je Gradski odbor Vukovara do toga doveo.”

Na pitanje postoji li mogućnost izbacivanja Željka Sabe iz stranke, Gaća je rekla:

“Reći ću otvoreno svoj osobni stav. Potpuno sam zaprepaštena komentarom g. Sabe vezano uz aferu g. Tušeka gdje je rekao da se divi Plenkoviću što štiti kolegu pod sumnjama i potencijalnim aferama. Rekao je i da ga je SDP trebao zaštititi od progona, ali ne živimo na Siciliji, ovo nije mafija. SDP ne smije vršiti pritisak. To je skandalozna izjava što hvali Plenkovića zbog takvog poteza. Ako mu se toliko divi, otvorena su mu vrata HDZ-a.”

VEZANA VIJEST

Na riječi predsjednika Zorana Milanovića, da “politika tako funkcionira”, Gaća je odgovorila: “Neću se složiti s predsjednikom. SDP mora postaviti visoke standarde i takav način funkcioniranja ne doprinosi vraćanju povjerenja građana. Zabrinjavajuće je koliko malo građana vjeruje politici.”

Istaknula je da SDP Vukovar nije jedan čovjek: “SDP Vukovar nije Željko Sabo, nego cijeli niz ljudi koji godinama ondje rade, nemojmo ih zaboraviti.”

Na pitanje postoji li mogućnost da Predsjedništvo nju predloži za gradonačelnicu, rekla je: “Prvo treba donijeti odluku hoću li biti povjerenica.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare