General Lucić o prijeporima oko proslave Oluje: Duboko me to sve pogađa

Vijesti 04. kol 202210:02 > 11:44 3 komentara
N1

General Josip Lucić u Novom danu komentirao je prijepore oko proslave VRO Oluja, a osvrnuo se i na to je li netko od ministara trebao prihvatiti poziv predsjednika Zorana Milanovića.

“Mi smo svjedoci određenih događanja koja povijest imaju ne u posljednjih godinu ili dvije nego posljednjih desetak godina. Ljudi koji uspiju doći na vrh političkog sustava i zauzmu najvažnije funkcije moraju znati da se njihovi izričaji tijekom cijele karijere pamte”, kazao je general.

VEZANA VIJEST

On dodaje da na današnja događanja, kada je riječ o odnosima među čelnim političarima, imaju izjave političkih aktera tijekom posljednjih deset godina.

“Odjednom od slučajne države ovo postane država”

“Reći da je ovo slučajna država, a danas pozivati ljude koji su ovu državu stvarali… Odjednom od slučajne države ovo postane država. Reći da je ovo slučajna država nakon toliko žrtvi, prognanih, umrlih… Današnja država je dosta dobro uređena država za 30 godina svog postojanja. Rezultat je ovo neprihvatljivog rječnika koji se pojavio u političkoj areni”, istaknuo je Lucić.

Smatra da je korištenje uličnog riječnika neprihvatljivo. “U procesu raspada Jugoslavije nagalašvali smo da želimo imati državu, uspjeli smo to ostvariti. Željeli smo slobodu, mir i demokraciju. Ali, ovo izmiče iz prostora demokracije i ulazi u prostor žestoke političke svađe koja je često neutemeljena.”

VEZANA VIJEST

“Većina branitelja ni ne želi previše govoriti o ratu”

Lucić dodaje da su se dogodile podjele među braniteljskom populacijom. “Nismo mi u ovoj državi suprotstavljeni, ali to je proizvod ovog svega što sam rekao.”

Kazao je da večeras neće biti na prijemu ratnih zapovjednika. “Neću, zbog svojih stavova koji su utemeljeni na mojih 32 godine života. Duboko me pogađaju sve ove situacije jer sam osobno 20 godina činio sve kako bismo ujedinili hrvatski narod u obrani, kako bi se odvojili od tešklih podjela Drugog svjetskog rata. Danas se konstantno nameću obračuni na temelju nečega što se događalo prije 77 godina.”

“Tvrdim da najveći broj branitelja iz Domovinskog rata ni ne želi više previše razgovarati o ratu”, dodao je Lucić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare