General o preminulom vojniku: Pregledan je prije par mjeseci, bio je zdrav

Vijesti 20. ruj 202216:56 0 komentara
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Vojnik, pripadnik Zapovjedništva za kibernetički prostor Oružanih snaga RH, preminuo je u ambulanti Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" nakon što mu je pozlilo poslije rekreativnog trčanja, objavio je MORH u ponedjeljak.

Obdukcija vojnika provest će se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, a general bojnik Boris Zdilar, pomoćnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo, iznio je detalje o ovoj tragičnoj smrti.

VEZANE VIJESTI

“To se dogodilo pred kraj radnog vremena. Naš kolega je bio na tjelovježbi. U vojsci je propisano da se zbog tjelesne spremnosti izvodi tjelovježba, zbog ukupnog godišnjeg ocjenjivanja”, kazao je Zdilar.

“On se nakon tjelovježbe osjećao loše i zatražio je pomoć, odveden je u ambulantu, sat vremena su ga pokušali reanimirati, no nažalost nije bilo pomoći”, opisao je tragični trenutak.

“Kolega je pregledan prije par mjeseci”, rekao je. “Mi imamo svake tri godine periodične preglede djelatnika i bio je potpuno zdrav bez ikakvih ograničenja. Ne možemo sada govoriti o uzroku smrti jer je tijelo na sudskoj medicini i nismo još dobili nalaz, ali klinička slika ukazuje na akutni infarkt miokarda ili tromboemboliju, emboliju pluća ili disekciju aorte.”

“To se nije vidjelo na prethodnom pregledu”, rekao je i dodao da se na periodičkom pregledu radi EKG te da, ako se pokaže neka sumnja, ide se na sve druge pretrage. Dodao je da se vojnik nije žalio ni na kakve poteškoće te da vježba nije bila naporna, već je to bilo rekreativno trčanje, prenosi Dnevnik.hr. “Za održavanje tjelesne spreme oni trče koliko mogu. On je bio u kondiciji.”

“Nagle se smrti tako događaju”, kazao je Zdilar. “Mi uvijek radimo na preventivi kao bi ih zaštitili od ovakvih događaja.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!