Glasnogovornica Crvenog križa: Spremni smo za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

Vijesti 26. velj 202211:17 > 13:45 2 komentara
N1

Naša reporterka Vanja Kranic razgovarala je s glasnogovornicom Hrvatskog crvenog križa Katarinom Zorić vezano za humanitarnu pomoć i primanje izbjeglica iz Ukrajine.

Zorić je kazala da zasad konkretne najave o dolasku ljudi iz Ukrajine u Hrvatsku nema, ali da su već u stanju pripravnosti.

VEZANE VIJESTI

“Već jučer smo zatražili od društava Crvenog križa diljem Republike Hrvatske da nam dostave raspoložive kapacitete za smještaj ljudi. Pripremamo se, spremni smo, ali konkretne informacije o dolasku nemamo”, rekla je Zorić.

Ističe da su već jučer bili u kontaktu s udrugama koje okupljaju ljude iz Ukrajine koji žive u Hrvatskoj i da su svi oni otvoreni za prihvat bliskih ljudi.

Hrvatski crveni križ je, tvrdi ona, u procesu raspisivanja apela za prikupljanje donacija za Ukrajinu.

“Početkom tjedna, ponedjeljak ili utorak, raspisat ćemo apel. Zasad ćemo prikupljati novčane donacije. Kad definiramo što točno ljudima treba, onda ćemo moći govoriti o slanju materijalne pomoći”, govori Zorić.

Napomenula je da se o pravoj humanitarnoj procjeni još ne može govoriti jer su pripadnici Crvenog križa Ukrajine još uvijek u skloništima, a prioritet je sigurnost ljudi. Ipak, nadaju se da će u idućih nekoliko dana imati konkretnije informacije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare