Glavak: Treba pratiti okolnosti, mislim da Stožer radi na najbolji mogući način

Vijesti 26. stu 202117:09 > 20:425 komentara
Izvor: N1

Europarlamentarka Sunčana Glavak bila je gošća Newsrooma.

Na pitanje koliko u Bruxellesu prate javne prepirke u Hrvatskoj kaže: “Pratimo političku situaciju koja je bitna, bitno je što se događa u Hrvatskoj.” Dodaje i da je ta situacija u mnogim segmentima neugodno iznenađuje.

Glavak kaže i kako je “snažno odjeknula činjenica da je naš predsjednik jedini predsjednik koji zagovara ili izgovara to da je glupost poštivanje covid mjera i poziva na neposluh”.

VEZANE VIJESTI

“To je presedan što se događa. Kolege pitaju, zabrinuti su, mjere se mijenjaju iz dana u dan. Ljudi su zabrinuti za gubitak ljudskih života i kada jedan predsjednik države koja se nalazi u EU-u izgovara takve rečenice i zapravo poziva na neposluh, naravno da nas kolege pitaju što se događa. Nije mi jasno što prebaci u jednom trenutku našeg predsjednika, što se njemu dogodi, u čemu je problem? Kada je on ili puno njih doktorirao na Facebooku i zna sve što je suvremena medicina postigla? Propitivanje na razini EU-a jest hoćemo li vjerovati populistima, hoćemo li se informirati na društvenim mrežama ili ćemo vjerovati medicinskim dostignućima i postignućima”, govori Glavak.

“Kao institucija očekujem da se ponaša odgovorno, a on se ponaša neodgovorno, sve što znanost preporučuje čini irelevantnim. Hrvatska ima jedne od najliberalnijih mjera u EU-u. Ne razumijem zašto predsjednik Republike želi da ga se uvažava kao vrlo važnu figuru, a s druge strane čini sve irelevantnim. Tko će biti kriv kad liječnike dovedemo u situaciju da moraju odlučivati o tome kome će spašavati život kada dođe u bolnicu, 53-godišnjoj meni ili 7-mjesečnoj bebi koja je sada na respiratoru u bolnici u Čakovcu”, govori Glavak.

Ona kaže i kako smatra da Stožer nije zakasnio s mjerama te da smo danas mnogo pametniji nego prije godinu dana jer nas je znanost tako naučila.

“Okolnosti se mijenjaju, treba ih pratiti iz dana u dan i donositi nove mjere. Mislim da Stožer radi upravo tako i na najbolji mogući način”, kaže Glavak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar