Glavašević bocnuo Plenkovića: Jesi li već čestitao Anušiću ili čekaš da te zamijeni na čelu HDZ-a?

Vijesti 01. svi 202412:02 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Kampanja koja je prethodila parlamentarnim izborima prošla je, barem njezin službeni dio, dosta tiho. Uz izuzetak obračuna na mrežama između predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra Olega Butkovića. Zvijezda njihovih obračuna postala je, ni kriva ni dužna, jedna krava za koju se na kraju ispostavilo da - nije krava. Ali, zato su nakon izbora krenula prepucavanja iz suprotstavljenih tabora. Posljednje u nizu je ono između bivšeg saborskog zastupnika Bojana Glavaševića i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Glavašević je, podsjetimo, u utorak popodne gostovao na N1 gdje je izjavio kako je “Plenković gotov” te da samo čeka trenutak kada će trenutni šef HDZ-a parafrazirati nekadašnjeg, Ivu Sanadera, i poručiti da je njegova dionica gotova.

“Andrej Plenković je gotov. Čekam trenutak kad će parafrazirati Ivu Sanadera – ‘ja sam svoju dionicu odradio, hvala svima na suradnji i doviđenja’. Pitanje je trenutka”, kaže Glavašević i ponavalja da, ako će itko iz HDZ-a moći voditi pravi politički dijalog s Domovinskim pokretom, to će biti Anušić, a ne Plenković.

Na Plenkovićev odgovor nije trebalo dugo čekati. Na konferenciji za medije koju održao u utorak, Plenković se obrušio na Glavaševića.

“Sigurno se neće dogoditi da teško poraženi gubitnici koji nisu priznali poraz se i dalje ponašaju kao i zadnjih osam godina, bez ikakve ideje za budućnost Hrvatske i njihova točka se sastoji od bacanja blata. Vidio sam maloprije da se javio elektabilni Bojan. Znate tko je to? Čak se i on usudio javiti, netko tko nije uspio ući u Sabor, niti će ući u EU parlament”, rekao je Plenković.

Glavašević se istu večer oglasio na Facebooku upitavši Plenkovića zašto je nervozan.

“Hej, Andrej Plenković, zašto si nervozan ako je sve pod kontrolom? I zašto ti je važno što ja o tome kažem, ako sam tako nebitan? Bez brige, tvojim se mukama nazire kraj. Samo se ne sekiraj, nije dobro za zdravlje. Pozdrav, elektabilni Bojan”, napisao je Glavašević u objavi.

Glavašević se ponovno oglasio na mrežama i u srijedu. Ovaj put na X-u. Tamo je objavio fotografiju s obiteljske proslave glavnog tajnika Domovinskog pokreta Josipa Dabre na kojoj je, uz Dabru i poznato DP-ovo lice Stipu Mlinarića Ćipeta i – Ivan Anušić – moćni slavonski HDZ-ovac, ministar obrane i ime koje se često spominje kao Plenkovićev glavni konkurent u stranci.

“Hej, Andrej Plenković, kad smo kod elektabilnosti i tvog nezadovoljstva što ti nitko ne čestita pobjedu – jesi li čestitao Ivanu Anušiću što je osvojio skoro 4500 glasova više od tebe? Ili čekaš da te zamijeni na čelu HDZ-a pa ćeš mu čestitati sve zajedno? Frendovi su mu čestitali”, napisao je Glavašević uz fotografiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!