FOTO Potop Hajduka: Dinamo uvjerljivo slavio u najvećem hrvatskom derbiju

Vijesti 26. velj 202315:22 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Maksimir pred 14.000 gledatelja u susretu 23. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk sa 4-0 pobjegavši najbližem pratitelju na čak 11 bodova prednosti.

Nogometaši Dinama furiozno su otvorili derbi te su već u desetoj minuti vodili 2:0. Od prve minute pritisnuli su Splićane u pred južni gol stadiona u Maksimiru. Nakon što je Ivanušec promašio veliku prigodu, u sljedeće dvije akcije Dinamo je postigao dva pogotka. Najprije Ademi u 8. minuti poput pravog centarfora zabio za 1:0, a dvije minute kasnije strijelac je bio Baturina. U 38. minuti Dinamo je došao do visokih 3-0. Strijelac je bio Ivanušec.

U drugom poluvremenu Dinamo je dodatno povećao prednost. Ivanušec se ponovno upisao u strijelce u 68. minute i postavio konačnih 4-0 za Dinamo.

Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
MUP RH/Twitter

Inače, još jedna zanimljivost veže se uz današnji derbi. Naime, Ivan Leko uvrstio je mladog stopera Luku Vuškovića u prvu postavu za derbi s Dinamom. Vušković je 24. veljače napunio 16 godina te je postao najmlađi starter u povijesti hrvatskog prvenstva. Više o tome čitajte na našem SportKlubu.

Podsjetimo, Dinamo je lider HNL-a s ukupno 55 bodova, a Hajduk je na drugom mjestu s 44 osvojena boda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!