Gordan Jandroković: Postoji određeni teret u ovom trenutku

Vijesti 23. velj 202221:001 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon što su koalicijski partneri HSLS i Reformisti rekli "ne" Stjepanu Čuraju, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirao je izbor novog ministra graditeljstva.

Idući dani pokazat će može li potpredsjednik Vlade Boris Milošević politički preživjeti. “To ćemo vidjeti. Nemam dovoljno informacije osim onoga iz medija. Pratit ćemo na dnevnoj bazi što se događa i donositi odluke u skladu s time. Ne kažem da nije teret, sve je ovo politički teret i za HDZ, Vladu i parlamentarnu većinu. Mi ćemo se s tim teretom nositi na način da poštujemo zakone, držimo se određene razine političke korektnosti i da vodimo računa o presumpciji nevinosti”, komentirao je Jandroković.

VEZANA VIJEST

Oprezan je jer je dugo i politici. “Neke stvari treba pustiti da teku pa onda donositi odluke. Postoji određeni teret u ovom trenutku i mi ćemo se na dnevnoj razini konzultirati i donositi odluke vodeći računa da se nalazimo u složenim okolnostima Hrvatska u ovom trenutku mora imati i stabilnu većinu i Vladu”, naveo je.

Novinari su u prvoj fazi imali puno više informacija nego, primjerice, premijer. “Premijer nije morao imati nikakvu informaciju, ali smatram da nije bilo uobičajeno da istog tjedna kada se premijer vratio iz Bruxellesa nakon dogovora s Europskom komisijom, da se uhiti jedan ministar te da nema adekvatne informacije, a gleda na televiziji novinare koji imaju preciznu sliku što se događa”, rekao je Jandroković za Dnevnik.hr.

“Iznimno je bitno da imamo stabilnu većinu i Vladu”

“Ne kažem da je netko radio protiv premijera nego govorim o onome što smatram da nije demokratski ili u skladu za zakonom da neke informacije idu u medije koje ne bi trebale ići. Onaj koji je te informacije dao, doveo nas je sve zajedno u neugodnu situaciju. Mi ne dovodimo u pitanje rad DORH-a. Nije mi u redu da gledam u medijima segmente tih istraga i SMS poruke. Nemam jasnu sliku ni drugi u politici što se zapravo događa”, objasnio je Jandroković.

VEZANA VIJEST

Osvrnuo se i na to što su koalicijski partneri odbili prijedlog za zamjenu bivšeg ministra Darka Horvata. “Nama je iznimno bitno da u ovom teškom trenutku imamo stabilnu parlamentarnu većinu i stabilnu Vladu. Predsjednik Vlade je išao s prijedlogom prema koalicijskim partnerima da netko od njih preuzme to Ministarstvo. Dao je priliku kolegicama i kolegama da netko od njih preuzme taj resor. Činilo se da je to dobar prijedlog i da politički pije vodu. Oni su vrlo jasno poručili da daju potporu premijeru i da očekuju da se u narednim danima naše adekvatno rješenje”, komentirao je.

Tvrdi da percepcija nije ključna u politici. “Nije percepcija ključna nego realne i stvarne stvari. Kada stavim na vagu treba li se igrati s političkom stabilnošću ili biti ustrajan i stisnuti zube – ja biram ovo drugo.”

Kada bi se trebala napustiti politika?

“Kada se digne optužni prijedlog to je zaista visoka razina i čovjek je u teškoj situaciji. Veliki je to teret, mi ćemo o tome razgovarati – i premijer sa članovima Vlade i donosit će se odluke”, naveo je.

Curenje informacija, istrage, afere… Jandroković ne misli da netko iz HDZ-a to namješta. “Ne mislim s obzirom na to da imamo veliki broj protivnika – od oporbe, predsjednika Republike, puno je zainteresiranih.”

Sebe 2024. godine vidi “na ljeto na moru”, a ne kao predsjednika Vlade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar