Grad Zagreb odgovara na optužbe Željke Markić: “Sloboda govora nije prekršena”

Vijesti 20. svi 202315:52 0 komentara
N1 / Ilustracija

Danas je održav Hod za život na kojem je Željka Markić prozvala zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog toga što organizatorima Hoda drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

“Grad Zagreb je pokazao svoju netolerantnost jer je gospodin Tomašević odabrao biti gradonačelnik samo svojih istomišljenika. Nas ne zanima njegovo privatno mišljenje, nije nas zanimalo niti privatno mišljenje prošlog gradonačelnika o Hodu za život ili o gay pokretu”, izjavila je Markić uoči početka povorke.

Iz Grada Zagreba su za N1 objasnili ovakvu odluku. Odgovor Grada prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik Tomislav Tomašević se duboko protivi zabrani pobačaja koja je cilj Hoda za život, a to se jasno vidi i u izbornom programu na temelju kojeg je gradonačelnik dobio glasove gotovo 200.000 građana Zagreba i na temelju kojeg je nakon sedam godina ponovno omogućen pobačaj na zahtjev žene u gradskoj bolnici KB Sveti Duh”.

“Pravo na prosvjed i sloboda govora organizatorima Hoda za život nisu prekršeni što je jasno i iz činjenice da je skup danas održan. Sloboda govora nije postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbola već se tamo mogu postaviti isključivo zastave skupova kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koje su u skladu s važećim gradskim strategijama”, kažu za N1 iz Grada Zagreba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!