Grad Zagreb slavi i Dan branitelja Grada Zagreba

Vijesti 30. svi 202109:19 > 09:24 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL/ilustracija

Grad Zagreb danas, uz Dan državnosti Republike Hrvatske, slavi i Dan branitelja Grada Zagreba u spomen na Domovinski rat i hrvatske branitelje iz Zagreba koji su svomu gradu i svojoj domovini omogućili slobodu, neovisnost i siguran put u društvo demokratskih i razvijenih država.

Grad Zagreb je prvi hrvatski grad koji je još prije 14 godina donio Odluku o određivanju Dana branitelja Grada Zagreba u spomen na Domovinski rat i branitelje Grada Zagreba.

Zagreb je dao nemjerljiv doprinos u Domovinskome ratu. Oko 68.000 zagrebačkih branitelja branilo je hrvatske granice, od Vukovara do Dubrovnika. Više stotina Zagrepčana svoje je živote položilo u temelje suverene Republike Hrvatske, a gotovo 7000 ih je sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida zbog ranjavanja, ozljeđivanja ili bolesti kao izravne posljedice rata.

PROČITAJTE JOŠ

Čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana branitelja Grada Zagreba uputila je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, ističući nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja iz Zagreba u Domovinskome ratu, te da se s osobitim ponosom i pijetetom prisjećamo poginulih i nestalih sugrađana, hrvatskih branitelja čiju žrtvu i doprinos u stvaranju Domovine nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti.

“Zato 30. svibnja na svoje domove ponosno istaknimo barjake u slavu vitezova koji su svojom hrabrošću ispisali najsvjetlije stranice naše nacionalne povijesti i koji su svomu gradu i svojoj domovini omogućili slobodu, neovisnost i siguran put u društvo demokratskih i razvijenih država Europe i svijeta”, poručila je Pavičić Vukičević u čestitki Zagrepčankama i Zagrepčanima, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!