Građani na Velesajmu u redovima čekaju cijepljenje, antivakseri prosvjeduju

Vijesti 28. lis 202117:06 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Brojni građani ovog su četvrtka stigli na zagrebački Velesajam ne bi li primili svoju dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Za razliku od situacije ovoga ljeta kada je Velesajam bio relativno prazan, ovoga tjedna redovi se protežu do samog ulaza u Velesajam izvan samog prostora cijepljenja.

Može se primijetiti kako je red za cijepljenje prvom dozom puno veći od reda za cijepljenje drugom dozom cijepljenja, a trenutno se u prostorijama Velesajma ne obavlja cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa.

Cijepljenje se danas provodi do 19 sati. Očekuje se da će gužve biti i još veće, s obzirom da će brojni građani na cijepljenje doći nakon radnog vremena.

Kako su nam neki građani kazali Večernjem listu, na cijepljenje su stigli jer je prošlo šest mjeseci od njihovog preboljenja bolesti, dok su neki stigli i kako bi dobili svoju covid potvrdu.

Na Velesajam su, piše 24 sata, stigli i protivnici cijepljenja koji su razvili transparent i prosvjeduju. Na terenu je i policija koja nadgleda prosvjednike.

Prema podacima Stožera od jučer su zabilježili 4154 nova slučaja zaraze. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 22.382, izvijestili su iz Nacionalnog stožera. Među njima je 1.231 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 160 pacijenta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!