Građani ne mogu obaviti vađenje krvi, svi laboranti na bolovanju

Vijesti 25. srp 202219:31 0 komentara
virus, koronavirus, covid-19, krvi, uzorak krvi
Pixabay/Ilustracija

Makarski laboratorij ne radi od prošlog tjedna jer je svih troje zaposlenih laboranata na bolovanju. Iako u gradu borave tisuće turista, u Makarskoj se ne može obaviti pretraga vađenja krvi.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa potvrdio je za Makarsku danas da laboratorij uopće ne radi od sredine proteklog tjedna.

“Istina je, usluge sada nema. Svih troje laboranata je otvorilo bolovanje, a od njih troje dvoje je mladih ljudi. Tražio sam kontrolu bolovanja za svih troje pa neka sad HZZO provjeri što je s tim. Recite, zar nije velika slučajnost da svi troje odu na bolovanje u rasponu od par dana? Moguće da su nezadovoljni obimom posla i postavkama u zdravstvu, ali ja na to ne mogu utjecati”, rekao je dr. Rađa.

Dodaje da su prošlog tjedna raspisali natječaj za laboranta te da se nitko nije javio.

“Nitko nam se nije javio. Nagovorite vi nekoga da se javi na natječaj, jednostavno nema nikoga”, rekao je.

Na pitanje može li se napraviti preraspodjela pa da se jedan laborant pošalje u Makarsku, kaže da je to nemoguće napraviti.

“Kako ću? Imamo laboranta u Vrgorcu, ako ga pošaljem u Makarsku, Vrgorac ostaje bez njega. Isto je i s Hvarom i Splitom. Ako pošaljem nekoga od njih četvero u Splitu, neće tko imati raditi analizu”, kaže ravnatelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!