“Građani Republike Hrvatske su pokazali da im država ovakvog vodstva ne treba”

Vijesti 11. sij 202117:31 > 19:09 6 komentara
Petrinja, volonteri, potres
Sanjin Strukic/PIXSELL

Kuhari volonteri od prvog dana na terenu kuhaju za građane pogođene potresom. Od srijede, gotovo dva tjedna nakon potresa, kuhanje preuzima državna tvrtka Pleter. Krizno komuniciranje vladajućih u Newsroomu su analizirali komunikacijski stručnjaci Željko Riha i Petar Tanta.

Petar Tanta rekao je kako trebamo uzeti u obzir da se nalazimo u razdoblju pojačanih emocija pa pojasnio:

N1

“Prizori iz Petrinje i okolnih sela u Glini obišli su zemlju i nitko nije mogao ostati imun. Živimo u doba društvenih mreža i pravovremeno se može stupiti u kontakt s tim ljudima. Desilo se pravo malo čudo, cijela Hrvatska se digla na noge i tu bih se složio s kolegom koji je rekao da mi nismo narod, mi smo interventna postrojba.”

VEZANE VIJESTI

Ističe kako je plemenito što su kuhari napravili, koji, zbog uvedenih restriktivnih mjera, ne rade već skoro dva mjeseca.

Kaže i kako im se netko iz Vlade trebao zahvaliti, pitati treba li im pomoći, jer sada ispada da se na neki način obračunavaju s njima – “što ste uopće došli”.

“Građani RH su pokazali da im država ovakvog vodstva ne treba. Građani i volonteri su se sami organizirali… S druge strane, trebalo nam je više od tjedan dana da saznamo tko će voditi krizu… Nismo imali ni upravljanje krizom, ni adekvatnom komunikacijom. Da volonteri pomažu, to je u rangu anarhije, nema nikakve strukture”, komentirao je Željko Riha.

Tanta ističe kako se stekao dojam da, ako građani sami ne pomognu, država im neće pomoći. “Osjećaj je da smo mi zadnja crta obrane i moramo im pomoći”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare