Građani u problemu: Gdje baciti izmet kućnih ljubimaca?

Ljubimci 14. lis 202207:03 1 komentar
Ivica Galovic / Pixsell / ilustracija

Vlasnici kućnih ljubimaca u Zagrebu muku muče s novim sustavom odvajanja otpada. Naime, neki od njih ne znaju kamo s psećim izmetom.

Svakodnevna briga o kućnim ljubimcima uključuje i brigu o njihovom otpadu. Budući da se građani Zagreba još privikavaju na novi sustav odlaganja otpada, mnogi si postavljaju pitanje: Kamo s izmetom ljubimaca?

Trebao bi ići u miješani komunalni otpad ili u koševe za pseći izmet, kojih u nekim dijelovima grada – nema. Ako kante nema, građani bi trebali tu vrećicu ponijeti kući i baciti u plavu ZG vrećicu u koju po novim pravilima ide miješani komunalni otpad. I tu nastaje problem jer bi taj otpad u kući mogao stajati i nekoliko dana.

Na području grada Zagreba na javnim površinama postoji 425 košarica za odlaganje psećih izmeta, što je, čini se, nedovoljno. Kazne za one koji otpad ne pokupe iznose od 600 do 2000 kuna.

U Osijeku su se pobrinuli za spremnike na više od 50 lokacija koji se svakoga dana prazne pa je tamo malo onih koji izmet ne skupljaju.

“Možemo potvrditi da su ljudi obzirni što se tiče toga i skupljaju otpad, odnosno skupljaju za svojim ljubimcima”, rekao je direktor osječkog Unikoma Igor Pandžić za Dnevnik.hr.

Komunalne vlasti, zajedno s građanima, bi se trebale pobrinuti da smrad i izmet u travi – ne budu lakše rješenje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare