Građani zabrinuti zbog omiškog mosta, ukazuju na problem koji tek slijedi

Matko Begovic /Pixsell

Građani iz mjesta Tugare nisu zadovoljni realizacijom mosta Cetina u Omišu koji je tjednima zabavljao javnost zbog visinske razlike dvaju krakova. Most je danas konačno spojen, na svečanosti je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Projektom vrijednim više od 23 miljuna eura bit će rasterećena gradska jezgra Omiša. Most koji nadsvođuje Cetinu dugačak je 224,45 metara i bit će dio omiške obilaznice, jednom kad ona bude izgrađena.

Ipak, nisu svi oduševljeni ovim mostom. U mjestu Tugare tvrde da će se promet kroz njihovo mjesto dodatno intenzivirati. Dodatni problem je što uz prometnicu uopće nemaju nogostupa.

Mještani su odlučili pokrenuti peticiju kojom traže bolju prometnu signalizaciju i sigurnost u prometu.

Frane Novaković iz Mjesnog odbora Čažin dolac iz mjesta Tugare rekao je našoj Veseli Šegvić kako će most smanjiti opterećenje na magistrali, ali će dodatno opteretiti već opterećenu prometnicu koja ide kroz njihovo mjesto.

“Brojke ne izgledaju tako dramatično, ali problem je u vršcima opterećenja ljeti, već sad su prilično veliki i ljeti ćemo imati tešku situaciju”, govori Novaković.

N1

I predsjednik Mjesnog odbora Naklice kaže kako je prometnica kroz Tugare zastarjela te da je sigurnost u prometu već dugo problem. Tvrdi da su imali vrhunsku suradnju s inženjerima iz županijskih cesta od 2018., tijekom realizacije projekta, ali da se, nažalost, ništa nije riješilo.

“Sve je to bio spin. Imamo informacije da su dobivali naputke da se projekt stavlja u ladice… Nismo radili pritisak, radili smo sanaciju kritičnih točaka gdje su djeca stradavala, vrtić, škola…”, govori Ivan Pivčević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.