Gradonačelnica Supetra o sukobu s hotelom: Nezakonito su se uknjižili

Vijesti 26. tra 202212:14 0 komentara
N1, Ilustracija

Gradonačelnica Supetra, SDP-ova Ivana Marković, oglasila se o sukobu s vlasnikom hotela Svpetrvs. Riječ je o priči koja se zadnjih dana pojavila u javnosti, nakon što su zaštitari blokirali put do bivšeg vatrogasnog doma. Hotel tvrdi da se prostorije bivšeg DVD-a nalaze na njihovom privatnom zemljištu, za što su pokazali sudske presude. Marković, pak, tvrdi da to nije istina te je i ona pokazala presude.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

“PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM JUČERAŠNJEG NASILNOG ULASKA HOTELSKOG PODUZEĆA U PROSTORE UDRUGA GRADA SUPETRA

Povodom jučerašnjih scena kao i činjenica da se hotelska kuća odlučila na pokušaj nasilnog ulaska putem trećih osoba u prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i NK Jadrana, a koje su od posebnog i povijesnog značaja za Grad Supetar, i koje udruge Grada Supetra koriste preko 45 godina u neometanom posjedu.

VEZANE VIJESTI

Na ovaj način odbačeni su svi napori oko mirnog rješavanja spora koje traje duže od pola godine na relaciji Gradonačelnice Grada Supetra i Gradskog Vijeća Grada Supetra, Republike Hrvatske i hotelske kuće Svpetrvs Hoteli d.d.

Hotelska kuća uknjižila se na nekretninu temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji i djelomičnog rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju od 20.1.2005., rješenja koje je poništeno presudom Upravnog suda RH od 1.4.2010. nakon čega nikada nije doneseno novo rješenje te stoga isti ne mogu biti vlasnici sporne nekretnine koja se koristi u javne svrhe desetljećima.

Grad Supetar samo traži poštivanje zakona ove države, tražimo djelovanje institucija pravne države, kraj manipuliranju činjenicama i zaštitu prava njenih građana, te ne možemo pristati na ovako nasilno ponašanje.

Poštujemo zakone, za sve postoji pravna procedura, odluke i zakonske institucije dok je ovaj način pokušaja provale u službene prostorije udruga Grada Supetra i onemogućavanje građana Grada Supetra u dolasku do prostorija svojih udruga je nešto što je tražilo reakciju u obrani posjeda.

Smatramo da je najveći propust napravljen u postupku privatizacije, i to pogrešnom procjenom društvenog kapitala i prodajom nekretnina koje predstavljaju javno dobro poput cesta i objekata od vitalnog javnog interesa, uslijed čega to nikada nije niti smjelo niti trebalo biti predmetom privatizacije. Istodobno je naknadno donesen niz Zakona kojima je JLS-e naložena obveza uknjižbe prava vlasništva na iste.

Što se tiče uredovanja na cesti Miljenka Smoje, broj. kat. čest. 2092/6, u naravi nerazvrstana cesta – javno dobro u općoj upotrebi u neotuđivom vlasništvu Grada Supetra, uredovali smo temeljem Zakona o cestama na temelju članka 45. stavka 4. protivno postupanja iz članka 45. stavka 2. Grad Supetar će i dalje provoditi Zakone RH u smislu Zakona o cestama te zaštite javnog i pomorskog dobra na korist svojih građana”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!