Gradonačelnik Crikvenice iznenada dao ostavku! “Ča da vam rečem…”

Vijesti 12. sij 202411:39 1 komentar
Goran Kovacic/PIXSELL

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina podnio je u petak neopozivu ostavku s pozicije gradonačelnika grada Crikvenice.

Vijest je to o kojoj je gradonačelnik poslao pismeno priopćenje, naglasivši kako mjesto prepušta svojoj dosadašnjoj zamjenici Ivoni Matošić Gašparović.

Rukavina je za Novi list na pitanje koji je razlog ostavke, posebno u trenutku izborne godine, odgovorio kako je osnovni razlog taj što je navršio 65 godina te je time stekao uvjete za mirovinu.

“Nema nikakvih posebnih razloga, grad ima stabilan proračun koji je prošao i koji je usvojen od većine gradskih vijećnika. Grad ima novaca i servisira sve što je potrebno servisirati. Moja zamjenica Ivona Matošić Gašparović naučila je od mene sav posao i spremna je preuzeti dužnost samostalno. Ja sam čovjek od 65 let, ča da vam rečem”, rekao je Rukavina.

Na pitanje je li možda riječ o nekim pritiscima sa strane na koje nije mogao samostalno utjecati, kao i je li možda nepravomoćna presuda koju mu je izrekao Riječki Županijski sud na čelu sa sutkinjom Ikom Šarić postala pravomoćna, a prema kojoj je Rukavina osuđen zbog pogodovanja svojoj tvrtki Sando u kojoj je ostao prikriveni vlasnik i nakon što je u lipnju 2009. godine postao gradonačelnikom.

“Nema nikakvih pritisaka, sve je u redu. Ta presuda nema veze ni sa čim, a pogotovo nema veze s mojom ostavkom”, rekao je Damir Rukavina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare