Gradonačelnik Gline: Obišli smo sva naselja, neka više, neka manje

Vijesti 05. sij 202113:25 > 13:33 0 komentara
N1

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević u razgovoru za N1 rekao je da u suradnji s Nacionalnim stožerom svakodnevno raspoređuju stvari.

“Dobijamo i kontejnere, preko privatnih veza i donatora svakodnevno stižu. Do danas smo preko 100 dobili, a danas će doći još 20-ak”, rekao je Stjepan Kostanjević o glinskom području i dodao:

“Građani i mještani ne žele napustiti svoja ognjišta. Nadam se da ćemo ovih dana popuniti one zahtjeve koje su građani tražili, nisu problem samo kontejneri, traži se građevinski materijal, dimnjaci… Među ljude se uvukao strah jer tlo svakodnevno podrhtava i stvara dodatnu štetu.”

VEZANE VIJESTI

Kostanjević je rekao da je do sinoć pregledano malo više od 1.700 objekata, a toliko je i zahtjeva pristiglo. “Oko 4.500 objekata je oštećeno prema procjenama, od toga polovica nije vjerojatno za stanovanje. Nema naselja na području gline koji nije pretrpio veću ili manju štetu”, rekao je.

Na pitanje koliko će trajati obnova Gline, kaže da to i građani pitaju. “Ja sam to pitao na Stožeru, brzo će početi i obnova i sanacija. Obnova počinje čim objekti budu pregledani, nadam se u narednih šest mjeseci da će početi prva obnova. U roku od godine-dvije mislim da će se sanirati najnužnije i da će se vratiti ljude na svoja ognjišta. Moramo imati obzira prema privatnicima koji su ustupili prostore, oni moraju početi raditi”, dodaje.

Na kritike da ga nema na terenu odgovara: “Zatekli smo se u Gradskoj upravi kad se dogodio potres. Od prvog dana smo na terenu, selili smo Gradsku upravu, ona radi od nula do 24. Obišli smo sva naselja, bili smo sat vremena nakon potresa gdje su ljudi bili zatrpani. Možda nisam toliko istupao u medijima, ispričavam se što nisam bio dostupan, kad sve to napravimo, onda ćemo napraviti pressicu. Svaki dan smo na terenu, obišli smo sva naselja, neka više, neka manje.”

Prvu večer ih je zagušila dobrota svih građana, istaknuo je Kostanjević i rekao da je prioritet vratiti Glinu “tamo gdje joj je mjesto”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!