Gradske vlasti Vukovara pozivaju na odgovorno ponašanje 18. studenoga

Vijesti 12. stu 202117:421 komentar
Davor Javorovic / PIXSELL / Ilustracija

Iz vukovarske gradske uprave u petak su pozvali sve sudionike koji 18. studenoga namjeravaju doći u Vukovar na obilježavanje 30. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. da se ponašaju odgovorno u skladu s epidemiološkim preporukama.

Za sudjelovanje u Koloni sjećanja nije potrebna covid potvrda, no nužno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Sudionici su obvezni nositi maske za lice i držati razmak, a preporučuje se i pojačana dezinfekcija ruku. Grad Vukovar zato će duž trase kojom će se kretati Kolona sjećanja osigurati mjesta s jednokratnim maskama i dezinfekcijskim sredstvima, a covid redari će provjeravati pridržavaju li se sudionici svih epidemioloških mjera, napominje se.

Također se ističe da ni ove godine nema organiziranih dolazaka, smještaja ni prehrane, a rad ugostiteljskih objekata na području Vukovarsko-srijemske županije te dijelovima Osječko-baranjske županije i Brodsko-posavske županije koji s njom graniče ograničit će se do 21 sat uz pridržavanje općih epidemioloških mjera.

Program paljenja svijeća i molitva 17. studenoga te program „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“ 18. studenoga ni ove godine neće se održati u krugu same bolnice, nego u Županijskoj ulici ispred Nacionalne memorijalne bolnice, poručuju iz Grada Vukovara

Dodaju kako je i za vrijeme svete mise na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata nužno pridržavati se svih propisanih mjera, držati razmak te nositi zaštitnu masku.

“Budući da program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara uključuje i obilježavanja koja se održavaju 19. i 20. studenoga, njihova organizacija također će se prilagoditi ovim preporukama. Sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje te vjerujemo kako će i ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, s obzirom na sve trenutne okolnosti, proći dostojanstveno, mirno te primjereno”, navode gradske vlasti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar