Granić: CDU/CSU prekasno nominirao kandidata, a Soder je jača ličnost

Vijesti 26. ruj 202121:17 > 22:01 0 komentara
mate granić
N1

Posebni savjetnik za vanjsku politiku hrvatskoga premijera i bivši ministar vanjskih poslova, Mate Granić, za N1 je komentirao izbore u Njemačkoj.

Granić se osvrnuo na prve rezultate. Prema prvim izlaznim anketama po SPD osvaja 25 posto, CDU i CSU 25 posto, Zeleni 15 posto, FDP 11 posto, AfD 11 posto, Die Linke 5 posto, a ostali 8 posto.

VEZANA VIJEST

“Ako rezultati ostanu kao što su ove izlazne ankete, a ne treba zaboraviti da je gotovo 40% glasova dopisno, pa trebamo biti jako oprezni, ali ako ostanu ovakvi rezultati, onda Scholtz ima najveće šanse jer CSU je već kazao da oni u tom slučaju ne bi nešto pokušakli napraviti s liberalima i zelenima”, kazao je Granić.

“Mislim da je CDU/CSU prekasno nominirao kandidata. Drugo, Soder je jača ličnost na političkoj sceni u Njemačkoj, lider je CSU-a i to se sada pokazuje”, dodao je.

Ističe da onaj tko pobijedi, pa makar i za jedan posto, prvi pokušava sastaviti vladu.

“Idućih nekoliko mjeseci sasvim je sigurno da će Njemačka biti koncentrirana na sastavljanje vlade i to je logično. Hrvatska i Njemačka imaju stabilne gospodarske i političke odnose, odlično surađuju u EU i tu ne očekujemo nikakve promjene”, rekao je Granić.

Cijeli razvoj situacije u Njemačkoj možete pratiti OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!