Grbin o slučaju Zambija: Mržnja živi među dijelom hrvatskih građana i zastupnika

Vijesti 03. lip 202316:41 0 komentara
N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je kako je slučaj Zambija pokazao da mržnja živi među dijelom hrvatskih građana i saborskih zastupnika, ali i da smo iz tog slučaja naučili kako procedure posvajanja djece, pogotovo u zemljama koje nisu potpisnice Haške konvencije, ne funkcioniraju.

“Ta mržnja živi među dijelom hrvatskih građana, ali i u dijelu saborskih zastupnika, ona je u proteklih šest mjeseci proključala i ne služi na čast Hrvatskoj”, ustvrdio je u subotu, nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, Peđa Grbin.

Istaknuo je da se u zakonodavnom dijelu kod međunarodnog posvajanja djece trebaju poboljšati procedure, posebice ako se posvajanja djece događaju iz zemalja koje nisu potpisnice Haške konvencije.

Također, naglasio je i važnost građanskog odgoja u školama kako bi se djecu naučilo da je svaki čovjek jednak, jednako vrijedan i mora imati ista prava.

“Očito je da u Hrvatskoj još uvijek ima onih koji misle da bi boja puti, da li je netko svjetliji ili tamniji, trebala determinirati to kakav je on čovjek”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!