Grbin za TNT: Prijelomni je trenutak, ego stavljam na stranu, zovem Možemo! i druge opet u koaliciju

Vijesti 17. velj 202418:05 5 komentara
Luka Stanzl/Pixsell

Za šefa SDP-a Peđu Grbina veliki je skup opozicije prijelomni trenutak pa ponovno poziva sve stranke centra i lijevice na zajednički izlazak na izbore.

U velikom intervjuu za našu Točku na tjedan, koji objavljujemo sutra, predsjednik SDP-a objasnio je zašto smatra da ujedinjena opozicija zajedničkim izlaskom na izbore može srušiti HDZ i koga sve poziva na tu ujedinjenu listu. Spreman je, kaže, svoj ego staviti po strani za taj cilj i traži od ostalih da budu odgovorni i učine isto.

Idemo u razgovore, vrata otvaramo širom, smatramo da je zajednički nastup ovih stranaka jedan od načina da promjenu olakšamo.

Na pitanje znači li to da ponovno zovete u koaliciju Možemo! koji vam je već dao košaricu?

Moramo, to je naša obveza…Imam li ja u ovom trenutku pravo svoj ego staviti ispred onog što je potreba zemlje u kojoj živimo? Ma nema šanse, ne mogu! Mi sve zovemo opet na razgovore koji vide, znaju, i mogu pridonijeti da se Hrvatska promijeni jer je ovo prijelomni trenutak! – istaknuo je Grbin između ostaloga u razgovoru s Natašom Božić za Točku na tjedan.

Cijeli intervju šefa SDP-a Peđe Grbina objavljujemo sutra u Točki na tjedan.

Uživo smo u Minhenu u kojem vodeći svjetski političari raspravljaju u globalnim sigurnosnim izazovima. Na sam dan otvaranja 60-te Minhenske sigurnosne konferencije stigla je vijest iz Rusije o smrti Alekseja Navaljnoga – mnogi vodeći političari, pa i hrvatski premijer Andrej Plenković, uvjereni su da je to krvava Putinova poruka Zapadu. Ilija Radić za TNT analizira poruke i zaključke s Minhenske konferencije o sigurnosti.

U našoj rubrici Europa bira, koju realiziramo u suradnji s Uredom Europskog parlamenta, donosimo reakcije na izjave izglednog republikanskog kandidata Donalda Trumpa o tome kako bi poticao Rusiju da napadne članicu NATO-a ako ona ne bi izdvajala potrebnih 2 posto za obranu. Što to znači za potencijalne opasnosti i europsku sigurnost? Donosimo stavove istaknutih europskih dužnosnika I zastupnika u Europskom parlamentu.

U rubrici TNT Rješenje razgovaramo o mentalnom zdravlju djece i mladih. Koliko u svakodnevnom radu osjećaju negativne trendove i pritisak pogoršanja mentalnog zdravlja u pandemijskom razdoblju za TNT govore Maja Žanko iz Dnevne bolnice za poremećaje u prehranim, Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan te psihologinja Sena Puhovski, vlasnica Psihološkog centra za djecu i obitelj Brigojedac.

Događaje tjedna za TNT komentiraju novinari Goran Penić (Jutarnji list) i Marko Biočina (Nova TV).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare