Grbinu članovi stranke okrenuli leđa? “Naviknut sam na izjave anonimaca, toga će uvijek biti”

Vijesti 05. ruj 202310:37 1 komentar

Počele su pripreme za "superizbornu godinu", no problemi u vodećoj oporbenoj stranci ne jenjavaju pa su se pojavile glasine kako Peđa Grbin nema podršku u SDP-u da bude kandidat za premijera.

Na sjednici Predsjedništva stranke, Grbin htio je dobiti podršku kao kandidat za premijera te je na njenom početku postavio pitanje slažu li se svi da bude protukandidat Andreju Plenkoviću, ali na to retoričko pitanje odgovor je bila višesatna raspravua u kojoj nisu baš svi iskazali potporu ideji da kandidat za premijera bude baš on, javio je Novi list.

Grbin je nakon anketa, u kojima jako loše osobno stoji, postavio pitanje da li je možda širi tim, svojevrsna vlada u sjeni, bolja izborna taktika. Na kraju je ostao iznenađen jer su neki od viđenijih članova Predsjedništva, poput Ranka Ostojića, Biljane Borzan, Sabine Glasovac ili Miše Krstičevića, odgovorili kako je možda bolje da se ide s taktikom da on vodi stranku kao predsjednik, a da kandidat za premijera možda može biti i netko drugi.

“Vidim se kao budućeg premijera”

Tijekom današnje konferencije za medije u Križevcima na temu mirovinske reforme, Grbina su novinari zatražili komentar tih informacija.

“Pitate me da komentiram što su neki bez imena i prezimena rekli? Što su anonimni izvori rekli? A stojim ovdje s kolegama i raspravljamo o tome kako u Hrvatskoj osigurati da jedno od najranjivih skupina društva bolje živi. To nam je bila glavna tema sjednice Predsjedništva. I da, na njoj sam jasno postavio pitanje da definiramo strategiju. Razgovarali smo i što smo odlučili? Da idemo dalje, da se borimo za standard građana i da kao predsjednik vodim stranku na temama o kojima danas govorimo, o temama koje su socijaldemokratske. Anonimnih izvora i izjava je bilo i bit će ih, naviknut sam na to”, izjavio je Grbin pa dodao:

“Vidim se kao budućeg premijera”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare