Grci poslali nalog za uhićenje još desetak BBB-a: “Izručite nam ih!”

Vijesti 22. ruj 202318:43 1 komentar
DENIS LOVROVIC / AFP

Hrvati u grčkim zatvorima i dalje ne znaju kada bi mogli na slobodu, a uskoro bi im se moglo pridružiti još njih. U Hrvatsku je, naime, stigao nalog za uhićenje još navijača osumnjičenih za ubojstvo 29-godišnjeg navijača Michalisa Katsourisa 7. kolovoza, dan prije nego što se trebala igrati utakmica drugog pretkola Lige prvaka između atenskog AEK-a i zagrebačkog Dinama.

Nalog koji su grčke vlasti poslale je jasan. Traže da se uhite i Grčkoj izruče pripadnici navijačke skupine BBB. Na njemu su, prema informacijama kojima raspolaže N1, navedena imena deset hrvatskih državljana. Najprije je, doznajemo, u Hrvatsku stigao zahtjev sa sedam imena, a zatim još jedan na kojemu su se nalazila preostala tri imena. Sve njih sumnjiči se da su sudjelovali u neredima u kojima je život izgubio navijač AEK-a.

Iako iz krugova bliskih Ministarstvo pravosuđa doznajemo da su europski uhidbeni nalozi zaista stigli u Hrvatsku, još uvijek nema informacija o tome tko su ljudi čije izručenje Grčka traži, a nije poznato ni za što ih se točno tereti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare