Grmoja: Od Zlate Hrvoj Šipek definitivno ne može gore

Vijesti 27. svi 202418:15 1 komentar

Nikola Grmoja iz Mosta bio je gost Newsrooma u kojem je govorio preuzimanju dužnosti Ivana Turudića od bivše glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

“Nisam slušao sve što je rekao Ivan Turudić, ali vidio sam da je već bilo nekakvih uskakanja sebi u usta, poput toga da nije nikad nije rekao da je protiv institucije Europskog tužitelja, kao da ne postoji internet i audiozapisi. Ništa čudno od Turudića da uskače sam sebi u usta. Nisam mogao vjerovati da će HDZ za moguću političku štetu izabrati Turudića. Vidimo na kraju da nije bila tolika, da su uspjeli sastaviti većinu. On sad postaje glavni državni odvjetnik s velikom lupom javnosti nad sobom i svojim radom i morat će napraviti puno više nego drugi da bi vratio povjerenje građana. Jasno je da na tu poziciju dolazi s velikim sumnjama i činjenicom da ga je izabrala većina i HDZ i da je lagao o susretima sa Zdravkom Mamićem”, rekao je Mostov Nikola Grmoja.

Također kaže: “Od Zlate Hrvoje Šipek definitivno ne može gore, lagala je u više navrata. Turudić sad ima priliku oprati ljagu i demantirati sve nas koji smatramo da nije trebao postati glavni državni odvjetnik. Problem je što nikad ne možemo znati koji su sve predmeti u ladicama DORH-a, što sve ne istražuju, a što su odabrali istraživati i koga progoniti. Diskrecija je dosta velika i teško je kontrolirati njegov rad. Turudić dobro zna što bi trebao raditi da zadobije povjerenje iako mi nikad u potpunosti nećemo moći znati pogoduje li Turudić nekomu. To je takva pozicija i zato bi trebalo na takve pozivcije birati ljude koji uživaju povjerenje.”

Za kraj kaže da misli da šira javnost neće moći puno saznati, a tek ćemo na temelju njihovih poteza vidjeti u kojem smjeru idu.

“Čim je Antikorupcijsko vijeće dobilo značaj u javnosti, počele su se glavne rasprave prebacivati na Glavni odbor za pravosuđe”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare