Grmoja: Ministar i šef policije podržavaju zataškavanje oko ubojstva u Osijeku

Crna kronika 25. ruj 202308:47 1 komentar
N1

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja optužio je ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu da su, zbog izostanka smjene načelnika PU osječko-baranjske nakon ubojstva mlade djevojke u Osijeku, sudionici zataškavanja. Podsjetimo, prošlog tjedna u Osijeku se dogodilo užasno ubojstvo. Mladu djevojku ubio je iz službenog pištolja policajac koji nije bio na dužnosti. Policija je najprije ocijenila da nije u pitanju kazneno djelo i da je do ubojstva došlo slučajno, a zatim je DORH, što nije baš uobičajen slučaj u Hrvatskoj, stvar prekvalificirao u ubojstvo te je 27-godišnjaku određen istražni zatvor.

Grmoja je na Facebooku objavio status koji je naslovio: “Uloga ministra Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline u policijskom zataškavanju policijskog ubojstva djevojke u Osijeku”.

“‘Sve radnje u ovom postupku policija je provela temeljito, profesionalno i nepristrano’ – objavila je bez stida Policijska uprava osječko-baranjska nakon što se zapetljala u vlastite laži pri zataškavanju ubojstva djevojke u Osijeku.

Naime, Policijska uprava osječko-baranjska je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je policajac u djevojku pucao “ZBOG NEOPREZNOG RUKOVANJA” službenim oružjem.

Međutim, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je osporilo rezultate policijske istrage te je potvrdilo sumnju kako je policajac pucao “U NAKANI DA LIŠI ŽIVOTA” djevojku.

Ministar Božinović i glavni ravnatelj policije Milina su – zadržavanjem na položaju načelnika Policijske uprave osječko-baranjske – potvrdili kako podržavaju policijsko zataškavanje policijskog ubojstva djevojke u Osijeku.

Mislim da je i onima koji su do jučer podržavali Plenkovića i ovu korumpiranu kliku jasno da ih na izborima moramo poslati u oporbu ako želimo sačuvati Hrvatsku!”, napisao je Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare