Grmoja: Podigao sam kaznenu prijavu zbog prijetnji smrću

Vijesti 06. srp 202117:00 > 18:212 komentara
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov zastupnik Nikola Grmoja, koji se našao u središtu medijske pozornosti nakon najave antipedofilskog zakona kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande, izjavio je u utorak kako je primio prijetnje smrću. Zbog navedenih prijetnji podigao je kaznenu prijavu.

“Podigao sam kaznenu prijavu u I. Policijskoj postaji Zagreb zbog prijetnji smrću. Kroz ove dane primio sam više uvreda i prijetnji ali sinoćnje su takve prirode da se preko njih ne može preći. Prvenstveno, jer se u njima prijeti mojoj obitelji i mom djetetu.

Još jednom pozivam sve na smirivanje tenzija i na dijalog i razumijevanje koje nam je toliko potrebno.

Naravno, to ne znači da ću odustati od svojih stavova.

Ovaj ili ova koju sam prijavio me noćas pitala jesam li spreman umrijeti za svoja uvjerenja, odgovor je bio: SPREMAN SAM!

To je i poruka za sve one koji misle da ću odustati!”, poručio je Grmoja putem Facebooka.

Podsjetimo, Mostov zastupnik otkrio je da je zaprimio i prijetnju smrću koja je bila upućena njegovom djetetu.

“Noćas nisam mogao zaspati do tri sata jer sam primio prijetnje smrću”, rekao je Grmoja.

VEZANA VIJEST

Naglasio je da ga te prijetnje “nisu toliko uznemirile”, već ga je uznemirila prijetnja smrću njegovu djetetu. “Slika djeteta u mrtvačkom sanduku, i to da ću patiti kao Mišo Kovač (pjevač čiji je sin izgubio život sa 16 godina) i gledati svoje dijete u mrtvačkom sanduku. To me malo uznemirilo, nisam čovjek koji se boji, sama ta slika je potresna”, kazao je Grmoja.

I Petrov podnio kaznenu prijavu

Predsjednik Mosta Božo Petrov također je zbog svojih izjava ovih dana bio u središtu medijske pozornosti, a ranije danas i on je na facebooku izvijestio kako je morao podnijeti kaznenu prijavu zbog prijetnji smrću njemu i njegovoj obitelji.

Poručio je, međutim, kako i dalje vjeruje da te prijetnje nisu pravi odraz društva u kojem živimo.

Inače, čelnici Mosta Petrov i Grmoja u nedjelju su najavili tužbe protiv udruge Zagreb Pride iz koje su ih prozvali da su u svojim istupima širili netrpeljivost, homofobiju te poticali podjele i mržnju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar