Grmoja pokazao dokument: Ovaj dokaz otkriva pritisak HDZ-a na DORH

Vijesti 08. velj 202313:50 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, ponovo je prozvao glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek da štiti premijera Andreja Plenkovića te da HDZ radi pritisak na rad DORH-a.

Kako tvrdi Grmoja, ima novi dokaz o tomu. “HDZ i glavna državna odvjetnica tvrde da oporba pritišće DORH iako sudbina glavne državne odvjetnice ovisi o volji vladajuće većine, a ne o volji oporbe.

Glavna državna odvjetnica se žali na oporbu, ali se ne žali na Plenkovićeve poruke i njoj i javnosti kako su dopisivanja njegovih najbližih suradnika u kojima se trguje utjecajem i namještaju poslovi i zaposlenja ne-tema.

Takvim porukama Plenković s najviše pozicije u državi poručuje DORH-u da se ne smije baviti njime i njegovim suradnicima”, tvrdi Grmoja.

“U posjedu sam materijalnog dokaza iz kojeg je vidljiv pritisak vladajućih na DORH. Plenkovićeva potpredsjednica u HDZ-u Zdravka Bušić je u studenom 2018. iskoristila položaj državne tajnice za politička pitanja u MVEP-u te je pisano pritisnula DORH da vodi stegovni postupak protiv diplomata Sabljaka na Službeničkom sudu”, tvrdi.

“Međutim, DORH vodi kaznene postupke i štiti državnu imovinu. DORH ne vodi stegovne postupke protiv službenika. Zato je propao ovaj sramotan pokušaj potpredsjednice HDZ-a da s DORH-om zastraši Sabljaka i zaustavi ga u razotkrivanju prijevara s kojima su povlašteni pojedinci postavljani na radna mjesta bez propisanih uvjeta u predstavništva RH u Australiji i SAD-u.

Upravo ovaj slučaj u kojem se HDZ-ovi dužnosnici ponašaju kao u vrijeme najcrnjih nedemokratskih totalitarnih vremena pokazuje kako oni doživljavaju DORH.

Oni DORH vide kao produženu ruku sistema koji bi se trebao obračunati s onima koji propituju vlast i razotkrivaju korupciju, a ne kao neovisno tijelo koje progoni korupciju i štiti državnu imovinu”, napisao je Grmoja na Facebooku.

Facebook

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!