Grmoja prozvao i Milanovića: Zašto predsjednik ne koristi svoje ovlasti?

Vijesti 31. kol 202216:03 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja ponovo je na Facebooku komentirao pljačku stoljeća u INA-i, zbog koje je tvrtka oštećena za milijardu kuna.

Saborski zastupnik pozvao je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da sazove izvanrednu sjednicu Sabora. Budući da nije stigla njegova reakcija, Grmoja je sada na djelovanje pozvao i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji ima ovlasti sazvati izvanrednu sjednicu Sabora.

“Jučer smo zatražili hitno sazivanje izvanredne sjednice Sabora zbog neviđene pljačke u INA-i, ali od Gordana Jandrokovića ni traga ni glasa. Ako već neće on, zašto predsjednik Republike Zoran Milanović ne iskoristi svoje ovlasti i ne sazove zastupnike?” upitao je Grmoja.

Podsjetimo, Grmoja je u utorak rekao kako će otvoriti razgovore s ostatkom oporbe o mogućnosti pokretanja istražnog povjerenstva koje će se baviti samo INA-om, koja se “sustavno potkrada godinama”.

Afera u INA-i od subote trese zemlju. Alarm su upalile banke koje su detektirale sumnjive račune. Nakon toga osumnjičenima je blokiran najveći iznos u hrvatskoj povijesti, čak 813 milijuna kuna. USKOK procjenjuje da je šteta koja je malverzacijama s plinom počinjena INA-i još i veća.

Među okrivljenicima je i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak kojem prijeti oduzimanje odvjetničke licence.

Šurjak je s Goranom Husićem osnovao tvrtku OMS Upravljanje koja je od Plinare Istočne Slavonije, a kasnije i izravno od Ine kupovala plin po deseterostruko nižoj cijeni od one po kojoj su je prodavali na inozemnom tržištu.

Jedina koja se, prema Uskoku, nije novčano okoristila je predsjednica Uprave tvrtke Plirana istočne Slavonije Marija Ratkić. Prema izvoru bliskom istrazi N1 je doznao da je upravo od tamo u Vladu stiglo upozorenje na ekstremno visoke zarade u preprodaji plina prije akcije Uskoka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!