Grmoja: Sabljak bi trebao biti vraćen na posao, ali Ministarstvo mu to ne da

Vijesti 06. pro 202217:36 0 komentara

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostujući u Newsroomu komentirao je slučaj Damira Sabljaka, zviždača u Ministarstvu vanjskih poslova, koji se zbog ukazivanja na propuste već godinama povlači po sudovima.

Govoreći o zviždaču u Ministarstvu vanjskih poslova, Damiru Sabljaku, Nikola Grmoja je rekao:

VEZANE VIJESTI

“G. Damir Sabljak nije klasičan zviždač jer nije istupao u javnosti, sve je radio kroz institucije, a Ministarstvo ga progoni jer je javnost upoznao s korupcijom. Stavljaju mu na teret konferenciju za medije iako tamo nije govorio o samom slučaju. Oni su naknadno donijeli pravilnik prema kojem nijedan zaposlenik Ministarstva ne može davati nikakvu izjavu. Zato ga i progone, ništa drugo mu ne stavljaju na teret.”

Na komentar da je državna tajnica od DORH-a tražila da preuzme progon čovjeka koji ukazuje na propuste, Grmoja je rekao:

“Ne znam zašto dopuštaju da ovo traje toliko dugo, a mi u Antikorupcijskom vijeću nećemo odustati. Zašto ne priznaju propuste, vrate Sabljaka na posao. Mislim da su svjesni da ovo nisu jedini slučajevi muljaža u našim veleposlanstvima, toga vjerojatno ima puno.”

Ove godine DORH se pokrenuo. “Sabljak je pozvan konačno na saslušanje u DORH i Uskok, nadam se da će reagirati. Sabljak bi trebao biti vraćen na posao, ima rješenje, ali Ministarstvo mu to ne da. Zato je čak zvao policiju. Četiri dana je dolazio na posao, rekli su mu da može samo kao posjetitelj. Policiji je trebalo pola sata da dođe. Policajac je izjavio da može sutra doći po zapisnik. Prošlo je osam dana, policija još nije napravila zapisnik”, objasnio je Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!