Grmoja za N1: Fotografije pokazuju klupe u kojima jučer nitko nije sjedio

Vijesti 25. lis 202315:58 3 komentara
Nikola Grmoja

U utorak za vrijeme podnašanja godišnjeg izvješća premijera Andreja Plenkovića o radu Vlade oporbeni zastupnici su sat vremena lupali po klupama. Saborske službe u srijedu su pregledale klupe te ustanovile štetu na nekim mjestima u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja za N1 je kazao da je ovo “pokušaj saniranja štete od sramote”.

“Smiješno je da o oštećenju imovine plastičnim pločicama pričaju oni koji su oštetili proračun za milijarde i koji su sebi bliskom tajkunu prodavali plin za jedan cent. Fotografije pokazuju da sve saborske klupe imaju sitna oštećenje, a fotografije koje su vladajući poslali medijima pokazuju klupe u kojima jučer nitko nije sjedio”, kazao je Grmoja za N1 i dodao:

“Ovo je još jedan pokušaj saniranja štete od sramote koju su jučer napravili kršenje poslovnika samo kako bi udovoljili egu premijera na odlasku.”

Nikola Grmoja
Nikola Grmoja

Reagirali i Socijaldemokrati

Klub Socijaldemokrata reagirao je pak priopćenjem istaknuvši da oštećenja na klupama Domagoja Hajdukovića i Romane Nikolić, čija su se imena našla na popisu, nisu mogla nastati tijekom lupanja pločicama, odnosno od strane njihovih zastupnika, jer Socijaldemokrati nisu sudjelovali u toj demonstraciji.

“U ime Kluba zastupnika Socijaldemokrati obraćamo Vam se u svrhu reakcije na informacije koje su se danas pojavile u medijima, a u kojima se navodi kako su ustanovljena oštećenja saborskih klupa na mjestima gdje sjede saborski zastupnici Socijaldemokrata Domagoj Hajduković i Romana Nikolić, a što je javnosti priopćila saborska Služba za medije. Ovim putem želimo razjasniti kako navedena oštećenja nisu mogla nastati tijekom jučerašnjeg lupanja pločicama, odnosno od strane zastupnika Socijaldemokrata, za vrijeme podnošenja godišnjeg izvješća premijera Plenkovića, a u znak nezadovoljstva dijela oporbe jer zastupnici Socijaldemokrata nisu sudjelovali u toj demonstraciji što je razvidno iz javno dostupnih snimaka sa same sjednice.

Socijaldemokrati su danas u Hrvatskom saboru održali i konferenciju za medije na temu jučerašnjih događaja tijekom koje su predsjednik stranke Davorko Vidović i potpredsjednik Domagoj Hajduković još jednom osudili takvo ponašanje kao degradaciju Hrvatskog sabora.

Snimku konferencije za medije možete pogledati na poveznici OVDJE, kao i izjavu predsjednice Kluba Socijaldemokrata Ivane Posavec Krivec na istu temu koju možete pogeldati OVDJE.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare