Gruzijac bježao policiji mađarskim automobilom krijumčareći Turčine i Sirijce

Crna kronika 10. ožu 202314:35 1 komentar
Hrvoje Jelavic/PIXSELL / Ilustracija

Policajci iz Dubrovnika i Metkovića su u zajedničkoj akciji uspjeli zaustaviti Gruzijca koji je u automobilu mađarskih oznaka krijumčario državljane Sirije i Turske.

Kako je navela policija, vozač se nije zaustavio na znak za zaustavljanje na kojoj je pisalo “stop policija“ već je ubrzao prema policajcu koji se bacio na tlo kako bni ga izbjegao. Kasnije je utvrđeno da je vozač bio 43-godišni državljanin Gruzije koji je upravljao vozilom mađarskih registarskih oznaka.

Također je utvrđena sumnja kako je u vozilu prevozio sedam migranata, državljane Sirije i Turske, koji su prethodno te večeri nezakonito ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

Osim spomenutog vozila mađarskih nacionalnih oznaka, neposredno prije spomenutog događaja policajci su u blizini naplatnih kućica Čarapine zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a u svojstvu suputnika s njim su se u vozilu nalazile još dvije muške osobe u dobi od 40 i 27 godina, svi državljani Gruzije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su upravo oni bili prethodnica vozilu mađarskih nacionalnih oznaka kako bi vozaču davali informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja iz pravca Bosne i Hercegovine prema zemljama zapadne Europe.

Državljanin Gruzije (43-godišnjak) koji je upravljao vozilom mađarskih nacionalnih oznaka i ubrzao brzinu kretanja vozilom prema policijskom službeniku je osumnjičen za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti.

Također je osumnjičen za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državnoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Sedam osoba za koje je utvrđeno da su nezakonito prešle državnu granicu će postupkom readmisije biti vraćene iz države iz koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare