Habijan: Oporba i Todorić očito su na istoj liniji

Vijesti 08. stu 202216:31 0 komentara
Patrik Macek/Pixsell

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan, odgovarajući na optužbe oporbe da Vlada ne štiti nacionalne interese u slučaju Fortenove, podsjetio je u utorak da je lex Agrokorom spašeno 150 tisuća dobavljača, gospodarstvo i turistička sezona, a da su zastupnici oporbe glasali protiv tog zakona.

„Interesantan je narativ oporbe oko Fortenove i lex Agrokora koji je identičan onome što govori Todorić, očito su na istoj liniji”, izjavio je Habijan u Saboru i posjetio da su zastupnici oporbe bili protiv lex Agrokora.

Istaknuo je da je lex Agrokorom na pravni i pametan način izbjegnut kolaps hrvatskog gospodarstva, spašeno 150 tisuća dobavljača, turistička sezona, OPG-ov, a ne samo trgovačko društvo Agrokor.

„Lex Agrokor je Vlada napravila kako bi sačuvala hrvatsko gospodarstvo a to očito oporbi nije u interesu”, ustvrdio je Habijan pitajući što bi bilo da ga je oporba uspjela srušiti.

VEZANA VIJEST

Podsjetio je pritom da je dug Agrokora iznosio 7,8 milijardi eura te da je ulaskom prinudne uprave i s novom kompaniji Fortenova on značajno smanjen.

Za saslušanja na saborskom Antikorupcijskom vijeću Habijan je ponovio da su protuzakonita odnosno protivna saborskom Poslovniku.

Vidjeli smo sugestivna pitanja te nametanja teza predsjednika Vijeća Nikole Grmoje (Most) i dobro je da je javnost to vidjela, da se radi o maloj i tužnoj predstavi, rekao je Habijan kritizirajući način na koji je Grmoja vodio sjednicu.

„Nije primjereno da osoba koja je pozvana da javno svjedoči i govori ono što zna  bude neprestano prekidana i da joj se stavlja u usta nešto što nije izrekla”, rekao je Habijan o saslušanju bivšeg predstavnika radnika u Nadzornom odboru Ine Bože Mikuša ne želeći ulaziti u sadržaj svjedočenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!