Hajduković: Ne bojim se ni ruskih raketa, a kamoli očiju u paketu

Vijesti 02. pro 202213:27 1 komentar
N1

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković za N1 televiziju komentirao je paket kojeg je dobilo ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Naime, nekoliko ukrajinskih veleposlanstava u inozemstvu, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo je “krvave pakete” sa životinjskim očima. Paketi su poslani ukrajinskim veleposlanstvima u Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakowu i konzulatu u Brnu.

Ovaj incident događa se nakon niza pisama bombi poslanih na različite adrese u Španjolskoj, uključujući ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu.

Hajduković kaže kako se prije sve radi o jednom terorističkom činu o jednom zastrašivanju. “Imam poruku za one koji su to učinili. Nećete nas zastrašiti, nećete nas pokolebati u namjeri da pomognemo ukrajinskom narodu u borbi protiv agresora, a sigurno nećete obeshrabriti ukrajinski narod u njihovoj namjeri da oslobode svoju zemlju”, kaže Hajduković.

Dodaje kako ne zna tko to radi, ali da ima svoje sumnje. “Dok su to sumnje ne bi o tome javno govorio”, kaže Hajduković koji je pozvao hrvatske institucije da pokušaju ući u trag ovim teroristima i provokatorima.

VEZANA VIJEST

Na pitanje zbog čega je od svih zemalja članica Europske unije u samo njih šest poslan ovakav paket Hajduković kaže kako je to dobro pitanje.

“Neke su se zemlje poput Poljske i Hrvatske istakle u potpori Ukrajini, pa možda je s te strane logika zastrašivanje nas samih”, kaže Hajduković koji nije znao objasniti zašto su veleposlanstava u nekim drugim zemljama primila krvavi paket.

Kaže kako ovaj događaj treba oštro osuditi i kazniti počinitelja ako ga se može naći.

Na pitanje bi li ovaj incident mogao utjecati na glasanje u Saboru Hajduković kaže da neće. “U to sam uvjeren. Ja se ne bojim ruskih raketa, a kamoli očiju u paketu. Mene, a vjerujem i većinu mojih kolega neće pokolebati”, kaže Hajduković i dodaje kako je zanimljivo da takav paket dolazi baš u ovom trenutku dok traje diskusija u Saboru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare