Hajduković: Prošli put sam glasao za Milanovića, drugi put bih dobro razmislio

Vijesti 04. svi 202213:09 > 13:11 2 komentara

Saborski zastupnik iz Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković bio je gost N1 Studija uživo.

Predsjednik Zoran Milanović u Vukovaru se šalio sa zastupnikom Domovinskog pokreta Stipom Mlinarićem Ćipom kojemu je rekao da je “baš bio gnjavator u šatoru”, a ovaj je kasnije za predsjednika rekao da je “hrvatski sazrio”.

VEZANA VIJEST

Hajduković, nekad Milanovićev kolega u SDP-u, kaže da je “ljubav” između Milanovića i desnice – ponajprije Mosta i Domovinskog pokreta – nova stvar.

“Patriotizam i desno političko opredjeljenje moramo razdvojiti, ne vidim razloga da netko lijevog političkog opredjeljenja ne bude patriot. S druge strane, bojim se da neke izjave predsjednika nemaju veze s patriotizmom, nego baš s izvornim desničarskim uvjerenjima. Kako bih to plastično pokazao, glasao za njega na prošlim izborima, ako se kandidira na sljedećima dobro bih razmislio jer neki stavovi koje zastupa meni nisu bliski kao političaru lijevog centra. Zašto je to napravio i što se događa je više pitanje za njega”, rekao je Hajduković.

“Možemo spekulirati, možda je procijenio da se na tom političkom spektru može dobiti vieš glasova, ne znam. U svakom slučaju, gledajući i razgovarajući s ljudima koji su ga podržavali prije, mislim da su neki njegovi potezi i izjave doživljeni loše i skeptično”, dodao je.

Hajduković kaže da u u Klubu socijaldemokrata nisu razgovarali o mogućoj velikoj koaliciji oko predsjednika Milanovića, od ljevice pa sve do Mosta i Domovinskog pokreta.

“Skepsi ima puno zbog poteza i postupaka predsjednika. Do predsjedničkih izbora ima još vremana. Siguran sam da ćemo imati, podržati kandidata koji će utjeloviti naše stavove, koji nisu uvijek takvi kakve predsjednik ima sada”, rekao je Hajduković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare