HAK: Vjetar otežava promet

Vijesti 01. velj 202207:17 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, a na Jadranskoj magistrali između Senja i Sv. Marije Magdalene te na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle. 

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. U priobalju puše olujni vjetar. Ponegdje ima i magle. Na cestama u unutrašnjosti, zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na više cesta u Lici te u Gorskom kotaru i Dalmaciji.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Vis-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Katamaranska linija 9603 Jelsa – Bol – Split – katamaran će isploviti na relaciji Jelsa – Split bez uplovljavanja u luku Bol.

Na liniji 604 Split – Vela Luka – Ubli s polaskom iz Splita u 15 sati plovi trajekt “Lastovo” kojem je maksimalna visina garaže 3,80 metara te je prije ukrcaja potrebno provjeriti visinu kamiona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!