Hasanbegović o imenu Trga maršala Tita: To svjedoči o jadu i bijedi tzv. ljevice

Vijesti 08. pro 202112:01 > 13:217 komentara
Izvor: N1

Saborski zastupnik iz Kluba Domovinskog pokreta, Zlatko Hasanbegović gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao, među ostalim, inicijativu SDP-a da se vrati ime Trga maršala Tita.

“Ja sam bio jedan od onih koje predsjednik Republike nazvao ruljom koja je uklonila Trg maršala Tita”, rekao je Hasanbegović pa objasnio kako je izgledala promjena imena trga koji sada nosi ime Republike Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

“Koliko se sjećam nije rulja upala u prostorije Gradske skupštine, nego su izabrani gradski zastupnici na izborima donijeli tu odluku u redovitoj proceduri. Nije bilo nikakve ucjene, istina, pokojni gradonačelnik je bio jedan od izdanaka titoističke baštine, to nikada nije krio. Dakle, riječ je o jasnom političkom zahtjevu, a tada smo artikulirali i poslali poruku gospodi iz SDP-a, tadašnjih zametaka Možemo! i partnera, da mogu u svakom trenutku obraniti Trg maršala Tita, pozvao sam ih na sastavljanje skupštinske većine s gospodinom Milanom Bandićem i na taj način su mogli sačuvati uspomenu na utemeljitelja baštine iz koje su proizašli, no, na njihovu žalost, a našu sreću, njihov autentični predstavnik, vrhovni komandant je pao bez ispaljenog metka”, rekao je Hasanbegović.

Ponovno vraćanje na temu imena Trga maršala Tita gleda s rezignacijom, rekao je našoj Ivi Puljić Šego.

“To svjedoči o jadu i bijedi hrvatske političke elite, posebice one iz tabora takozvane ljevice. Mi smo jasno artikulirali zašto je to bitno i važno simbolično identitetsko pitanje. Rasprava o prošlosti nikad nije rasprava o prošlosti, prošlost se ne može promijeniti, nego je uvijek to rasprava o sadašnjosti i budućnosti i temeljnim vrijednostima na kojima treba počivati moderna hrvatska nacija i moderno hrvatsko društvo”, rekao je Hasanbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar