“HDZ sa Zakonom ide u hitnu proceduru, jer očito se nešto iza brda valja”

Vijesti 23. svi 202318:38 0 komentara
N1

Saborska oporba uputila je u utorak brojne kritike na prijedlog izmjena Zakona o prostornom uređenju o kojem će Sabor raspravljati u srijedu, nazvavši ga „zakonom opasnih namjera”, „još jednim perfidnim planom uništenja općeg dobra” i „u korist određenih pojedinaca”. Više o prijedlogu novog Zakona u Dnevniku N1 televizije govorila je bivša ministrica graditeljstva i saborska zastupnica Glasa, Anka Mrak Taritaš.

Zakon je počet radit još u vrijeme kad je ministar bio Ivan Paladina, kaže Anka Mrak Taritaš i dodaje da su se zato “u njemu skrivale različite tajne koje su bile u interesu ministra Paladina”.

“Ja moram priznati kad je bio ministar Branko Bačić u statusu saborskog zastupnika, ja sam ga upozorila da se radi zakon koji neće biti dobar koji ide preko koljena i narušava sustav prostornog planiranja”, rekla je zastupnica Mrak Taritaš i dodala da su strukovne udruge na to upozoravale i premijera Andreja Plenković.

Rekla je da su neke stvari popravljene, ali da je HDZ odlučio sa Zakonom ići u hitnu proceduru jer se očito nešto iza brda valja.

“Vlada je odlučila da sebi daje mogućnost da vlada donosi prostorni plan za jednu građevinu. Donijet će uredbu kakva će za taj postupak biti procedura, ali to nijedna zemlja u Eurpskoj uniji nema”, kaže Anka Mrak Taritaš.

Kaže da je novim zakonom zanemaren prostor na kojem će se planovi ostvarivati i kako se ne zna kako će se donisiti odluke za tu jednu česticu.

Dodaje da smo sličnu uredbu u zakonodavstvu već ranije imali.

“Imali smo takvu uredbu u zakonodavstvu od 1994-1998. godine i bila je apsolutna katastrofa”, zaključila je Mrak Taritaš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!