HDZ se oglasio o akciji USKOK-a u Makarskoj i prozvao cijelu oporbu

Vijesti 16. sij 202414:43 0 komentara
N1/Ilustracija

Policijski istražitelji po nalogu USKOK-a izuzimaju dokumentaciju iz gradske uprave u Makarskoj. O novoj akciji USKOK-a oglasio se i HDZ čiju reakciju prenosimo u cijelosti.

“SDP AFERA „MAKARSKA“. Ako je u pitanju bilo koja osoba na bilo koji način povezana s HDZ-om, iz udružene oporbe i na najmutniju indiciju o eventualnom kriminalu traže „hapšenja“, unaprijed donose presude o „višegodišnjoj robiji“, odmah optužuju hrvatskog premijera, zahtijevaju sječu glava i izvanredne izbore. No kad se radi o Gradu Makarska u kojem je partija na vlasti – muk. Ako i budu reagirali, pozvat će se na presumpciju nevinosti – za koju ne mare kad su u pitanju drugi. A u Makarskoj se istražuje ne 1, nego 5-6 slučajeva (mogućih) pronevjera i pogodavanja…

Stoga zamislimo što bi iz oporbe na prvu loptu poručivali da makarski gradonačelnik NIJE član partije. U izjavama samo zamijenite SDP s HDZ-om, Grbina s Plenkovićem.

Grmoja: Grbin je morao znati za ovu kriminalnu hobotnicu! Nakon što MOST pobijedi na izborima 2024., ne gine mu zatvor!

Benčić: Nema teorije da Grbin, kao šef SDP-a, nije stajao iza svega. To se nije moglo raditi bez njegove naredbe ili makar suglasnosti!

Grbin: SDP je Makaranima oteo njihov voljeni grad, zarobio ga u korupciju! Tražimo Paunovićevu ostavku i prijevremene izbore. Ne sutra, nego – jučer!

Raspudić: Nije slučajno Bulj u koaliciji sa SDP-om u Gradu Sinju. Svi su oni dio iste kriminalne mreže!

Ahmetović: Grbin je otac sukoba interesa i nepotizma! Stvarno je vrijeme da se SDP zakonom odstrani iz hrvatskog društva!

Penava: Je li Paunović Srbin?

Kekin: Afera „Makarska“ vodi do samog vrha SDP-a! Paunović je, uostalom, šef partije u Makarskoj!

Orešković: Grbin je najkorumpiraniji predsjednik SDP-a, rodonačelnik pljačke! Članove partije treba tretirati kao naciste nakon Drugog svjetskog rata!

Milanović: Pošast korupcije i zlouporabe javnog novca opasno razara lokalne sredine koje vodi SDP!

I to je ta razlika između HDZ-a i oporbe (i Milanovića): mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen, a tko oslobođen. Ne generaliziramo. Korupcija ima svoje ime i prezime. Nema nedodirljivih. DORH jednako istražuje sve, od vrha do dna, više ne radi po nalogu izvršne vlasti kao u SDP-ovu mandatu. Pritom poštujemo presumpciju nevinosti i neovisnost pravosudnih tijela – koja treba pustiti da bez političkih pritisaka rade svoj posao. Posao za koji su ta tijela nadležna u pravnoj državi – premda bi u revolucionarnoj oporbi htjeli i hapsiti i isljeđivati i tužiti i presuđivati. Osim, naravno, ako se radi o njima samima”, poručuju iz HDZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!