HEP: Cijene električne energije za kućanstva neće se mijenjati

Vijesti 14. lis 202111:44 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) su u četvrtak izvijestili kako se cijene električne energije za kućanstva, kupce HEP grupe, zasigurno u sljedećih nekoliko mjeseci neće mijenjati te kako će za sve svoje kupce iz vlastite proizvodnje i ostalih izvora i u idućem razdoblju osigurati dovoljne količine električne energije.

“Što se tiče opskrbe poslovnih kupaca (kategorije poduzetništvo), cijene su izraženije podložne promjeni tržišnih uvjeta”, navode iz HEP-a.

Stoga je HEP Opskrba, kako ističu, razumijevajući osjetljivost brojnih tvrtki na promjenjivost cijene, u kontinuiranom kontaktu sa svim svojim velikim kupcima, te svoje ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i specifičnostima svakog pojedinog kupca.

Iz HEP-a napominju kako za kupce kategorije poduzetništvo, korisnike javne usluge u okviru zajamčene opskrbe koju pruža HEP Elektra, odluku o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu električnom energijom za svako nadolazeće tromjesečno razdoblje donosi Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) na temelju propisane metodologije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!