Herman: Nije mi čudan tajming uhićenja, mi s tim nemamo veze

Vijesti 14. srp 202111:07 > 11:30 3 komentara
Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman komentirao je uhićenja u metropoli.

Govoreći o uhićenju Patrika Šegote Herman je rekao da će biti jednako oštri kao i u kritikama novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. “Oštri smo i u ovoj situaciji, želimo da pravosuđe ostane neovisno. U HDZ-u se nećemo miješati ni propitivati nikakve istražne radnje. Neka institucije rade svoj posao, mi ne znamo o čemu se tu radi”, rekao je. 

Herman kaže da bi zastupnici HDZ-a upozorili da su imali bilo kakvih saznanja o nezakonitim radnjama u Gradu Zagrebu. Ponovio je da se HDZ ne miješa u istražne radnje ni kada je riječ o njihovim članovima.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo jasno upozoravali, ali nismo imali nikakvog utjecaja na odlučivanje. Mi nismo sudjelovali u izvršnoj vlasti, a gradski zastupnici nisu policija”, rekao je.

“Mi smo uvijek ukazivali na bilo kakve nepravilnosti kad smo o tome imali saznanja”, kaže.

Herman kaže da mu tajming uhićenja nije čudan.

“Pravosuđe je, što se nas tiče, neovisno. Mi ni u kojem slučaju ne utječemo na tajming, nije mi to čudno niti to propitujem. Ja kao gradski zastupnik ni moje kolege ni HDZ nemamo nikakve vezes tim”, kaže Herman.

“HDZ ne bježi svoje prošlosti i ne boji se svoje budućnosti”, kaže na pitanje je li mu žao zbog nekih suradnji HDZ-a u prošlosti.

Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika, rekao je da gradonačelnik ima potpune ovlasti imenovati Upravu Holdinga te da nitko od HDZ-ovih zastupnika nije bio u vijećima za dodjelu koncesija.

“Oni koji su radili krive stvari neka i odgovaraju za njih”, rekao je.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare