Herman o smjeni u Holdingu: To nije pljuska, nego šaka u glavu Tomaševiću

Vijesti 04. lis 202114:15 > 14:17 2 komentara
N1

Aktualni predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman komentirao je događanja u Zagrebačkom holdingu.

“Smijenjena su dva člana koji su prije 100 dana imenovani na nezakonit način. Ta imenovanja su trebala proći kroz Gradsku skupštinu. Ovo je još jedan događaj u nizu nove gradske vlasti koji dokazuje kako je to ekipa bez znanja i vizije i potrebnih kvalitetnih kadrova. To je osnova svega.

VEZANE VIJESTI

Gdje su ti kvalitetni ljudi o kojima slušamo već godinama, o kojima prodaju maglu, ako tri mjeseca nakon preuzimanja vlasti imamo ovako krupne probleme?

Na problem u Holdingu mi smo upozorili prvi, napustili smo tu sjednicu jer se prvi puta dogodilo da nitko iz Holdgina nije podnio izvješće o poslovanju. Postavili smo pitanje ima li problema, imamo informacije kako su dva člana Uprave dali ostavke, a gradonačlenik je jasno rekao da to nije istina. Danas smo opet vidjeli da gradonačelnik nije govorio istinu, da postoji ozbiljan šum u komunikaciji između Gradske uprave, gradonačelnika i uprave Holdinga. Ponovno sposobni ne dolaze na prvo mjesto, nego podobni”, kazao je Mislav Herman.

Na pitanje što misli zašto je puklnua ta suradnja, rekao je: “Samo ono što znam iz medija, da je zapelo oko imenovanja čelnih članova Holdingovih podružnica. Radi se sve ono što se u predizbornoj kampanji govorilo da se neće činiti, a to je da se na ključna mjesta stavljaju podobni, a ne sposobni.”

Informaciju smo dobili još u četvrtak da su ponuđene ostavke, istaknuo je još jednom i dodao: “Nismo znali jesu li informacije provjerene, ali smo sumnjali da su istinite.”

Smatra da je to velika pljuska Tomislavu Tomaševiću: “To nije pljuska, nego šaka u glavu g. Tomaševiću. To su bili prvi članovi Uprave koje izabrao kao ljude od osobitog povjerenja, da sredi situaciju u Holdingu. Imenovao ih je mimo procedure i to je ovako završilo. To je ozbiljni knock down Tomaševiću, a vidjet ćemo je li knock out.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare