HKMS osudila proslavu u KB Dubrava: Neprimjereno, neprihvatljivo, za svaku osudu

Vijesti 23. sij 202111:53 > 11:54 1 komentar
kb dubrava
Foto: N1

Hrvatska komora medicinskih sestara je u priopćenju medijima osudila neprimjerenu proslavu koja je organizirana nedavno u KB Dubrava, a u kojoj je sudjelovala nekolicina medicinskih sestara zaposlenih u toj bolnici.

Priopćenje HKMS-a prenosimo u cijelosti.

Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače, rekao je predsjednik HKMS-a, Mario Gazić dodajući kako su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19.

VEZANE VIJESTI

Oni, dodao je Gazić, mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB Dubrava o navedenom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak, navodi se u priopćenju medijima.

Podsjetimo, mediji su jučer objavili snimku nastalu navodno početkom ovog mjeseca na kojoj se vide radnici i radnice KB-a Dubrava, medicinske sestre i pomono osoblje kako slave u prostorijama bolnice, bez pridržavanja epidemioloških mjera.

Slučaj je uzbrukao javnost, a snimku je jutros u Novom danu N1 Televizije komentirao i ravnatelj ustanove Ivica Lukšić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare