HKMS se ograđuje od desetak svojih članova koji su jutros prosvjedovali

Vijesti 04. lis 202114:16 0 komentara
Čitateljica N1

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) izvijestila je u ponedjeljak da podržava odluku o uvođenju covid potvrda u sustav zdravstva te se ogradila od desetak svojih članova koji su jutros prosvjedovali pred nekoliko bolnica zbog uvođenja potvrda i testiranja.

“Nekoliko desetaka medicinskih sestara i tehničara prosvjeduje ispred bolnica protiv mjera čiji je cilj sprečavanje širenja infekcije covid-19, umjesto da poštuju medicinska pravila, testiraju se i rade s pacijentima na svojim radnim mjestima. Većina medicinskih sestara je cijepljenja, oko 72 posto onih koje trenutno rade, a dodatni dio je prebolio covid”, poručili su iz HKMS-a.

U HKMS-u smatraju neprihvatljivim pokušaje pojedinaca izvan zdravstvenog sustava da iskorištavaju situaciju i manipuliraju zaposlenima u sustavu zdravstva.

Još jednom su pozvali medicinske sestre i tehničare koji se do sada nisu cijepili protiv covida-19, a nemaju medicinske kontraindikacije za cijepljenje, da to što prije učine jer je to jedini izlaz iz epidemije s kojom se Hrvatska bori već više od godinu i pol dana.

“Komora očekuje da medicinske sestre i tehničari, koji se nisu cijepili i preboljeli covid, redovito obave testiranje kao standardnu mjeru zaštite protiv infekcije. Testiranje je način kako ćemo maksimalno zaštiti pacijente o kojima skrbimo”, kaže predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Dodaje kako je medicinske sestre i tehničari imaju dvostruku odgovornost – prema sebi i svojim bližnjima, ali i prema pacijentima. Stoga, kao i svi drugi u sustavu zdravstva, moraju  poduzeti sve što mogu u svrhu zaštite zdravlja svih naših građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!