HNS napustilo više od 200 članova

Vijesti 19. sij 202113:51 > 14:13 1 komentar
N1

Gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić s više od 200 članova ivanečke podružnice napustio je Hrvatsku narodnu stranku, izvijestio je u četvrtak u priopćenju navodeći kao razlog nezadovoljstvo politikom stranačke središnjice.

Iz HNS-a su istupili gradonačelnik s oboje svojih zamjenika, predsjednica Gradskog vijeća i ostalih šest vijećnika, svi predsjednici stranačkih ogranaka, 21 od 22 člana Predsjedništva Podružnice HNS-a Ivanec, predsjednica Ženske inicijative, 25 predsjednika vijeća mjesnih odbora, a Ivanec ih ima 30, sa svim članovima vijeća iz redova HNS-a, što je ukupno više od 200 članova, navodi se u priopćenju.

Oni će, kako su poručili, svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici.

“HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute”, stoji u priopćenju.

Potpisnik priopćenja Batinić ističe da birači na parlamentarnim izborima nisu honorirali dotadašnje politike HNS-a, a još manje koaliciju s HDZ-om. Dodaje da nije napravljena dubinska analiza rezultata i da su, bez šire rasprave i analize, bivši predsjednik stranke Predrag Štromar i Predsjedništvo samostalno donijeli odluku o nastavku koalicije s HDZ-om „smatrajući velikim uspjehom osvajanje jednog mandata u Saboru”.

VEZANE VIJESTI

Batinić navodi i da je tijekom kandidacijskog postupka za predsjednika stranke bio „teško opstruiran i spriječen“ da predstavi svoju viziju vođenja HNS-a.

Najavio je da će članovi izašli iz HNS-a nastaviti svoj rad kroz kandidaturu na predstojećim lokalnim i na izborima za mjesne odbore.

Županijski HNS: Pojedinci se izgleda ne mogu pomiriti s onim što želi većina

Na priopćenje sada već bivšeg člana stranke reagirali su iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a. V.d. predsjednik Marijan Škvarić istaknuo je da stranka i građani moraju uvijek biti iznad interesa pojedinaca. Naveo je da je, počevši od posljednjih izbora za EU parlament u proljeće 2019. godine, Hrvatska narodna stranka započela s procesom pomlađivanja vodstva stranka na nacionalnoj i lokalnoj razini koji je dovršen nedavnim izborom državnog tajnika u Ministarstvu financija, Stjepana Čuraja, za predsjednika stranke.

“Iako je ovo smjer koji ima plebiscitarnu podršku gotovo svih članova stranke, pojedini njeni članovi ne mogu se izgleda pomiriti s onime što želi većina i što naši birači traže od nas. Jedan od njih je i gradonačelnik Ivanca te bivši potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik u tri mandata koji je u svojoj političkoj karijeri, zahvaljujući upravo HNS-u, imao prilike obnašati važne uloge na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini”, navodi se u priopćenju varaždinskog HNS-a.

“Stranka je preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova, a tako će biti i ovoga puta”, navodi se u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare