Hoće li Grabar Kitarović opet u utrku za Pantovčak? Spominju se još neka imena

Vijesti 02. ožu 202322:13 0 komentara
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Iduća godina bit će godina izbora, a kraj te godine obilježit će izbori za predsjednika. Možda upravo zbog te gužve u kalendaru za odlazak na birališta još se ne ističu kandidati za predsjednika. Na međunarodnoj energetskoj konferenciji odmah do premijera sjedila je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović opet pokrenula pitanje hoće li opet biti izbor HDZ-a.

Tik uz premijera Plenkovića, sjedila je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Dovoljno da potakne pitanje, hoće li opet uz potporu HDZ-a u utrku za povratak na Pantovčak. Bježeći od kamera viknula je samo da to nije tema.

“Molim vas lijepo, ne-tema”, rekla je Grabar Kitarović.

Da su predsjednički izbori bila tema razgovora demantira i Andrej Plenković.

“Nema ovdje nikakvih drugih konotacija osim ove današnje konferencije. Nismo ništa šaputali na tu temu”, kazao je premijer Plenković.

A šaputala su se u kuloarima imena Tome Medveda, Gordana Jandrokovića, ali i bivše predsjednice koja zadnjih godina većinom puni medijske stupce bodreći hrvatske sportaše.

Po čemu pamtimo bivšu predsjednicu?

Ostat će sigurno zapamćena po pjevanju, ali i bombastičnim obećanjima u završnici kampanje.

“Otvorit ću nova radna mjesta. Tvrde neki da se to ne može, ja vam tvrdim da se to može, jer već imam dogovore s nekim državama da nam Hrvati odu na obuku i da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju 8000 eura…”, govorila je bivša predsjednica 15. prosinca 2019.

Gafovima nije nesklon ni aktualni predsjednik Zoran Milanović. Ni on još nije otkrio hoće li tražiti povjerenje glasača i za drugi mandat. No njegova oštrica uvijek je uperena prema HDZ-u baš kao i danas za posjeta Rijeci gdje je oduvijek vladala njegova bivša stranka.

“Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru, to se više ne da gledat, mi smo sada lošiji nego smo bili prije 10 ili 12 godina i tko god sa svoje strane u svojoj sredini može doprinjeti suprotnom dojmu i sadržaju od onoga koji Hrvatsku satire i tišti ima moju podršku bez obzira iz koje stranke dolazi”, kazao je Milanović.

Prema najavama, Milanovića će opet podržati njegova bivša stranka SDP.

“Prvo on mora reći da se kandidira, a onda ćemo na tijelima stranke o tome razgovarati, ja ne vidim zašto ga ne bi podržali”, poručio je šef SDP-a Peđa Grbin.

Mostovci pak poručuju da neće biti dio bloka koji će podržati kandidate drugih političkih stranaka.

“Znači Mostov kandidat može biti i netko tko nije član stranke, ali će bit Mostov kandidat, da. Negdje do devetog mjeseca planiramo izaći sa kandidatom za premijera, nakon toga ćemo definirati i europske izbore i samog predsjedničkog kandidata”, rekao je Most-ov Nikola Grmoja.

Tako će se i većina ostalih stranaka prvo koncentrirati na parlamentarne i europske izbore, a tek onda, ovisno o dobivenim pozicijama, planirati borbu za Pantovčak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!