Hoće li se i na blagdan Svih Svetih moći kupiti svijeće i cvijeće? Evo što je odlučila Vlada

Vijesti 18. lis 202312:37 2 komentara
Marin Tironi/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u utorak je najavio da će Vlada donijeti odluku kojom će se uz blagdan Svih svetih iznimno dozvoliti prodaja cvijeća i svijeća, a u kontekstu Zakona o trgovini i odredbi kojima je ograničen rad nedjeljom i blagdanima.

“Donijet ćemo odluku na Vladi da bi taj dan iznimno mogle raditi specijalizirane prodavaonice, prodavati se cvijeće i svijeće, kako bi ono što je naša tradicija i poštovanje prema onima kojih nema, bili sasvim normalni”, rekao je premijer u Rijeci nakon puštanja u promet državne ceste do Luke Rijeka.

Plenković je ponovio interes Vlade da se utvrde činjenice oko požara u osječkoj tvrtki Drava International, pa je saborski Odbor za zaštitu okoliša danas donio zaključak da se održi tematska sjednice na tu temu.

Istraga traje, policija i DORH su angažirani, rekao je premijer te naglasio da je interes Vlade da se utvrde sve činjenice.

“Potpuno smo zainteresirani za najveći stupanj transparentnosti i utvrđivanja činjenica i naravno odgovornosti”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare